Δολοφονία Καντάρη: Για μια βιντεοκάμερα 120 ευρώ. Ενώπιον της Δικαιοσύνης για 2η φορά οι δύο Αφγανοί

Δολοφονία Καντάρη: Για μια βιντεοκάμερα 120 ευρώ. Ενώπιον της  Δικαιοσύνης για 2η φορά οι δύο Αφγανοί

Η τραγική ιστορία του Μανώλη Καντάρη, που έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ετοιμαζόταν να πάει στο μαιευτήριο της ετοιμόγεννη γυναίκα του θα απασχολήσει σήμερα τη Δικαιοσύνη. Ενώπιον του ΜΟΕ θα βρεθούν οι δύο Αφγανοί που φέρονται ότι δολοφόνησαν για να κλέψουν μια βιντεοκάμερα

Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης θα βρεθούν σήμερα για δεύτερη φορά οι δύο Αφγανοί, που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν Μάιος του 2011, όταν οι δύο Αφγανοί, μαζί με το φυγόδικο συγκατηγορούμενό τους, κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον άτυχο Μανώλη Καντάρη, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε.

Το θύμα είχε κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.

Για μία βιντεοκάμερα

Μαζί του κρατούσε μία βιντεοκάμερα με την οποία σκόπευε να καταγράψει τις πρώτες στιγμές της νεογέννητης κόρης του. Αυτή ήταν και η αιτία του φονικού, που πουλήθηκε στο Μοναστηράκι έναντι μόλις 120 ευρώ.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο Μαν. Καντάρης πέφτει νεκρός, ενώ η ετοιμόγεννη σύζυγός του έβγαινε από την πολυκατοικία με τη μητέρα της.

Μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία συνελήφθησαν τελικά  οι δυο από τους τρεις δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους.

Ισόβια κάθειρξη

Σήμερα οι δύο Αφγανοί θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτοδίκως καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον  23 χρόνια κάθειρξη , στον καθένα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συγγενείς του Μανώλη Καντάρη είχαν ξεσπάσει , φωνάζοντας «φονιάδες» στους δυο κατηγορούμενους  την ώρα που οδηγούνταν στην κλούβα για να μεταχθούν στις φυλακές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα