Δολοφονία Κασόγκι: "Κανένα οριστικό συμπέρασμα" από την Ουάσινγκτον

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι προκάλεσε διεθνή κατακραυγή)
Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι προκάλεσε διεθνή κατακραυγή AP

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε νωρίτερα σήμερα ότι συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ θα διατηρηθεί η «σημαντική στρατηγική σχέση» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν, σε αυτό το στάδιο, φθάσει σε «οριστικό συμπέρασμα» για τις ευθύνες στην δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ερευνά τα γεγονότα, ενώ θα διατηρήσει την «σημαντική στρατηγική σχέση» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία, διευκρίνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση έφθασε σε οριστικό συμπέρασμα είναι ανακριβείς», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, η CIA έχει συμπεράνει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε την εντολή για την δολοφονία του δημοσιογράφου εντός των χώρων του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα που εστάλη ειδικά για τον λόγο αυτόν από το Ριάντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κασόγκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φρίκη: Τα αντικείμενα βασανισμού του Κασόγκι - Πέρασαν από το αεροδρόμιο και απινιδωτή

Υπόθεση Κασόγκι: Τα τελευταία του λόγια πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Κασόγκι: Ο Ερντογάν κοινοποίησε τις ηχογραφήσεις από τον φόνο του δημοσιογράφου

SHARE:

24Media Network