Δολοφονία Κουμανταρέα: Κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους

Δολοφονία Κουμανταρέα: Κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους
Μένης Κουμανταρέας PAPADAKIS PRESS

Την επιβολή ποινής κάθειρξης 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μηνών για την απόπειρα ληστείας αποφάσισε το δικαστήριο, για τους δύο κατηγορούμενους της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα.

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δύο άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα. Παρά την εισήγηση της εισαγγελέως να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τελικά το δικαστήριο δέχθηκε αυτό του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή ποινής κάθειρξης 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μηνών για την πράξη της απόπειρας ληστείας. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Επί της ουσίας, οι κατηγορούμενοι έσπασαν την ισόβια κάθειρξη που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο φρικτός θάνατος του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στο σπίτι του στην Κυψέλη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2014. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 30χρονο Στεφάν Ματασαρεάνου και τον 33χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν σε ποινή ισόβια κάθειρξης για τη δολοφονία. Οι δύο νεαροί, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, μπήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Κυψέλη και κρύφτηκαν. Στη συνέχεια αιφνιδίασαν τον Μένη Κουμανταρέα και με τη χρήση βίας τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στο διαμέρισμά του προκειμένου να του αποσπάσουν χρήματα. Η άρνησή του να ενδώσει στις πιέσεις πυροδότησε την αντίδραση των δύο κατηγορουμένων. Ο Μένης Κουμανταρέας άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι του βαριά χτυπημένος, ενώ οι δύο άνδρες, αφού έψαξαν το σπίτι, αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα