Δολοφονία στην Κρήτη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες – “Την έδερνε στη μέση του δρόμου”

Δολοφονία στην Κρήτη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες – “Την έδερνε στη μέση του δρόμου”
O δρόμος όπου έμενε η οικογένεια. Eurokinissi

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 54χρονος που πυροβόλησε εξ επαφής και σκότωσε την 33χρονο σύζυγό του την οποία κακοποιούσε επί χρόνια. Τι λένε όσοι γνώριζαν το ζευγάρι.

Θύμα χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας ήταν η 33χρονη την οποία σκότωσε ο 54χρονος σύζυγός της με καραμπίνα, πυροβολώντας την εξ επαφής μέσα στο σπίτι τους στην Αλικαρνασσό.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, που επικαλείται μαρτυρίες γειτόνων, “δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 54χρονος είχε δείρει τη γυναίκα του ακόμα και στη μέση του δρόμου”.

Αρκετοί κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους τόσο για την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε ώστε να προστατεύσουν την 33χρονη όσο και για τον ίδιον τον 54χρονο.

«Σε κάποιες περιπτώσεις είχε κληθεί η αστυνομία καθώς ο 54χρονος έδερνε συστηματικά την γυναίκα του ωστόσο δεν γινόταν ποτέ τίποτε μόνο κάποιες παρατηρήσεις», ανέφερε γείτονας του ζευγαριού ενώ μία άλλη κάτοικος τόνισε πως ο δράστης «από μικρός ζήλευε όποιον είχε περισσότερα από εκείνον. Μάλιστα για την γυναίκα του έλεγε πως δίπλα του έχει ένα μανεκέν και την ζηλεύει πολύ».

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής η 33χρονη πριν κάποιο καιρό δεν άντεξε τα όσα βίωνε δίπλα στον 54χρονο και αποφάσισε να φύγει.

«Πήρε τα πράγματά της και πήγε στους δικούς της να μείνει. Ο 54χρονος όμως μετά από λίγο καιρό πήγε και την βρήκε πείθοντάς την να επιστρέψει στο σπίτι τους», επεσήμανε σχετικά μία γειτόνισσα τονίζοντας πως από τότε φαίνεται πως τα πράγματα είχαν ηρεμήσει και δεν υπήρχαν με τόση συχνότητα οι έντονοι καυγάδες.

Το σπίτι της οικογένειας. cretapost.gr

 

«Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα υπήρξε τέτοια εξέλιξη στο ζευγάρι αν και είχα ακούσει – ποτέ δεν το είχα δει – πως ο 54χρονος κακομεταχειριζόταν την 33χρονη. Εκείνο το βράδυ, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, άκουσα δύο μπουμ. Δεν ήξερα τι ήταν. Στη συνέχεια άκουσα φασαρία αλλά δεν βγήκα έξω να δω τι συμβαίνει», επεσήμανε η κουμπάρα του ζευγαριού.

 «Απ’ αυτά που έμαθα, η αδερφή του 54χρονου που μένει πάνω από το σπίτι του ζευγαριού άκουσε το πρώτο μπουμ και κατέβηκε κάτω. Στο δεύτερο μπουμ είχε μπει μέσα στο σπίτι. Αντίκρισε την κοπέλα νεκρή. Αυτός πήρε το παιδί και είπε στη γειτονία «Πάω το παιδί μου μία τελευταία βόλτα και επιστρέφω για να παραδοθώ».

Το σπίτι της οικογένειας. cretapost.gr

Την πυροβόλησε δύο φορές μετά από διασκέδαση

Το έγκλημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ο 54χρονος μαζί με την 33χρονη είχαν πάει στο ουζερί που διατηρεί ο ξάδερφός του απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Μετά από αρκετή κατανάλωση αλκοόλ επιστρέφουν στο σπίτι όπου ξεκινά ο καυγάς. Τα πράγματα ξέφυγαν με τον 54χρονο να βγάζει την κυνηγετική καραμπίνα του και να πυροβολεί δύο φορές ενάντια στην 33χρονη η οποία έπεσε νεκρή.

Μάλιστα, το περιστατικό – πιθανότατα – συνέβη ενώ το 4χρονο παιδί τους, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

Λίγες ώρες μετά ο 54χρονος παραδίδεται στην αστυνομία όπου και ομολογεί την πράξη του.

Ήδη σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου. Ο 54χρονος σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος θα του ασκήσει ποινικές διώξεις ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο γραφείο του Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα