Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Δεν “έσπασαν” τα ισόβια – Χειροκροτήματα στο Εφετείο

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Δεν “έσπασαν” τα ισόβια – Χειροκροτήματα στο Εφετείο
Απόφαση για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο βασικό κατηγορούμενο για την αρπαγή και δολοφονία του Μαρ. Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων οι συγγενείς και φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στο βασικό κατηγορούμενο για την αρπαγή και δολοφονία του 27χρονου τον Αύγουστο του 2012.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 78χρονο σε ισόβια κάθειρξη και ποινή 20 χρόνων κατά συγχώνευση για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της συμμορίας. Αντίστοιχα, δεν χορηγήθηκε καμία ελαφρυντική περίσταση σε δύο ακόμη κατηγορούμενους στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα αντίστοιχα.

Το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου χορηγήθηκε μόνο στον κατηγορούμενο που φέρεται ότι έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για να εξετάσει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη διαβίβαση των πρακτικών, υποστηρίζοντας πως κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή και άλλων προσώπων. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5 πρόσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η μητέρα του άτυχου νέου, η σορός του οποίου ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, ξέσπασε σε κλάματα φωνάζοντας “μπράβο”, ενώ στρεφόμενη προς το βασικό κατηγορούμενο είπε: «Ο Θεός να σε συγχωρήσει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα