Δολοφονία Τοπαλούδη: Έρχονται κι άλλες διώξεις - Ερευνάται ο ρόλος του ψυχιάτρου

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στη δίκη για τη δολοφονία της
Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στη δίκη για τη δολοφονία της EUROKINISSI

Θα ασκηθούν περισσότερες μηνύσεις προς την οικογένεια του Ροδίτη. "Θα μείνουν στη φυλακή για κάποια χρόνια αλλά θα βγουν. Εμείς θα είμαστε ψυχικά νεκροί και για αυτό δεν θα πληρώσουν οι ένοχοι" είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Στιγμιαία ανακούφιση. Έτσι περιέγραψε το συναίσθημά του ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου το οποίο αποφάσισε ισόβια και 15 έτη κάθειρξης στον καθένα δράστη της δολοφονίας, δεχόμενο την πρόταση της εισαγγελέως.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή ομόφωνα την εισαγγελική εισήγηση επί των ποινών, με την πρόεδρο να ανακοινώνει την ποινή που άκουσαν έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και εντελώς αμίλητοι οι δύο κατηγορούμενοι.

"Αισθάνθηκα στιγμιαία ψυχική ανακούφιση", είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Τοπαλούδης, μετά το πέρας της διαδικασίας. "Όλη αυτή η απόφαση και το σκεπτικό είναι μια στιγμιαία ψυχική ανακούφιση για τη σύζυγό μου και εμένα. Έχουμε να κάνουμε έναν ψυχικό μαραθώνιο πόνου", τόνισε.

Σχολιάζοντας την απόφαση είπε: "Θα μείνουν στη φυλακή για κάποια χρόνια αλλά θα βγουν. Εμείς θα είμαστε ψυχικά νεκροί και για αυτό δεν θα πληρώσουν οι ένοχοι".

Προαναγγέλοντας τη συνέχεια των διώξεων σημείωσε: "Η οικογένεια θα υποβάλλει μηνύσεις για ψέματα και δυσφύμιση νεκρού. Πρέπει να διερευνηθούν πράγματα".

Ευχαρίστησε δε τους "ήρωες" όπως είπε της δικαστικής διαδικασίας. "Τους δικαστές και τους ενόρκους που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και την κυρία εισαγγελέα που εκφράστηκε ανθρώπινα. Στάθηκε στο ύψος της δικαιοσύνης, μέχρι τον ουρανό εκεί που βρίσκεται η Ελένη. Να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς που ήταν εδώ και κάλυψαν όσα συμβαίνουν και να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν εδώ και σε κάθε γωνιά της χώρας και από το εξωτερικό".

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στη δίκη για τη δολοφονία της
Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στη δίκη για τη δολοφονία της EUROKINISSI

Σημειώνεται πως το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στον εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασης του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδή βεβαίωση από ιδιώτη ψυχίατρο στη Ρόδο σχετικά με τη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος για τον 23χρονο κατηγορούμενο. Ακόμη με την ίδια απόφασή του άνοιξε το δρόμο για να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα

Η εισαγγελέας της έδρας εισαγγελέας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας είχε ακόμη ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

SHARE: