Δραματικές διασώσεις καρέ-καρέ on camera με Super Puma στη Χίο

Δραματικές διασώσεις καρέ-καρέ on camera με Super Puma στη Χίο

Τη συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης δύο Ελλήνων που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό ανοιχτά της Χίου κατέγραψε βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ενός μετανάστη που αγνοείτο (Vids)

Δραματικές εικόνες κατέγραψαν οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας από τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με Super Puma, ενός μετανάστη το πρωί της Δευτέρας από τη θαλάσσια περιοχή της Χίου αλλά και ατόμων από ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε την Κυριακή 5 ναυτικά μίλια νότια της νησίδας Βενέτικο.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη Χίο, με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα της Χίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Π.Α., "το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε και περισυνέλεξε σώο έναν παράτυπα εισελθόντα αλλοδαπό και τον μετέφερε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χίου στις 07:06".

Δείτε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Αντίστοιχη επιχείρηση στήθηκε και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, όταν το Super Puma απογειώθηκε από τη Χίο, με σκοπό τον εντοπισμό και διάσωση πληρώματος ιστιοφόρου σκάφους σε θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου, στο οποίο παρουσιάστηκε εισροή υδάτων.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε και περισυνέλεξε σώους τους δύο Έλληνες επιβαίνοντες στο σκάφος και τους μετέφερε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χίου στις 12:40.

SHARE:

24Media Network