Δραματική έκκληση από τους νεφροπαθείς στο Αγρίνιο: Έχουμε μείνει μόνοι μας

Δραματική έκκληση από τους νεφροπαθείς στο Αγρίνιο: Έχουμε μείνει μόνοι μας

Στο έλεος του θεού βρίσκονται οι νεφροπαθείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Αγρινίου, αφού μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της κλινικής η Μονάδα λειτουργεί με έναν νεφρολόγο. Ο ίδιος κατέρρευσε από υπερκόπωση

Δραματική έκκληση απηύθυναν μέσω του ΣΚΑΪ οι νεφροπαθείς του Αγρινίου, που έχουν μείνει μόνο με ένα νεφρολόγο στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου της περιοχής. Η Μονάδα εξυπηρετεί σήμερα εκατοντάδες αιμοκαθαιρόμενους.

Όπως δήλωσε στο σταθμό, ο πρόεδρος των νεφροπαθών Αγρινίου Νίκος Σώζος, από τον περασμένο Νοέμβριο έχει μείνει χωρίς νεφρολόγο μια από τις μεγαλύτερες μονάδες νεφροπαθών της χώρας. «Μας ξέχασαν... μπορεί να κινδυνέψει κάποια ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο γιατρός που έχει απομείνει, κατέρρευσε από εξάντληση» τόνισε.

Ο κ. Σώζος τόνισε στον σταθμό μας ότι ο σημερινός υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υποσχέθηκε να δει το θέμα, αλλά εξέφρασε φόβους ότι η επίλυσή του θα πάρει χρόνο λόγω ανασχηματισμού.

Ο πρόεδρος των νεφροπαθών Αγρινίου πρόσθεσε ακόμη ότι οι νεφροπαθείς δεν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθότι έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας.

Παρεμβαίνοντας στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Βλάχος ανέφερε ότι κάθε Τρίτη και Πέμπτη έρχεται ένας ακόμη νεφρολόγος από το Μεσολόγγι.

Πηγή: agrinionet.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network