Δύο έρευνες, δύο προσφυγές και στη μέση ο Μ. Φουρθιώτης

Δύο έρευνες, δύο προσφυγές και στη μέση ο Μ. Φουρθιώτης
Ο Μένιος Φουρθιώτης Eurokinissi

Στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Μ. Φουρθιώτης, ο οποίος δίνει τη δική του “μάχη” στο ΣτΕ, προκειμένου να επιστρέψει η φρουρά που ανακλήθηκε πριν μερικές ημέρες.

Ψυχογενή ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή επικαλείται ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος πλέον ελέγχεται στο πλαίσιο δύο διαφορετικών ερευνών, ότι του προκάλεσε η απόσυρση της φρουράς του, με την πρόσφατη απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., εξαιτίας των απειλών που δέχεται κατά της ζωής του.

Μάλιστα, ο παρουσιαστής που πλέον απασχολεί τη Δικαιοσύνη σε διάφορα επίπεδα, κατέθεσε σχετική ιατρική γνωμάτευση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε μία προσπάθεια να ισχυροποιήσει την θέση του ότι η κατάργηση της προσωπικής φρουράς του, αλλά και της φρούρησης της κατοικίας του, οδηγεί στον άμεσο κίνδυνο σωματικής βλάβης.

Αυτό τουλάχιστον, επικαλείται στην αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, με την οποία επιδιώκει το “πάγωμα” της τελευταίας πράξης του αρχηγό της ΕΛΑΣ για ανάκληση της φρουράς, έως ότου συζητηθεί η κύρια προσφυγή. Πρόκειται για την αίτηση του που ήδη κατέθεσε πάλι ενώπιον του ΣτΕ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αντισυνταγματική η επίμαχη απόφαση, με το σκεπτικό ότι αντιβαίνει στις συνταγματικές διατάξεις, και κυρίως στο γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού ο ίδιος δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ήδη μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Νικ. Αγαπηνού, έχει υποστηρίξει πως τα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες σε βάρος του “έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο σε βάρος του, με σκοπό να τον αποδομήσουν και να καταφέρουν την απόλυτη απαξίωση του προσώπου του”. Ωστόσο, δεν έχει θελήσει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως οι πρόσφατα καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, υποστηρίζοντας πως “το λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα”.

Ακόμη κι αν ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για τις καταγγελίες του Γ. Βρούτση, αυτές έγιναν αντιληπτές τελικά από τη Δικαιοσύνη η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Πλέον διενεργούνται δύο ξεχωριστές προκαταρκτικές έρευνες, η πρώτη αναφορικά με την οικονομική προέκταση των καταγγελιών του τέως υπουργού και η δεύτερη σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε ο Μένιος Φουρθιώτης.

Προς διερεύνηση οι καταγγελίες Βρούτση

“Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις, με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει και έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε” ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας πως το ποσό που φέρεται να απέσπασε ο Μ. Φουρθιώτης, υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο παρουσιαστής επεδίωξε να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, παρά τον υψηλό μισθό που λάμβανε. Μάλιστα, κατά τον τότε υπουργό, αυτό οδήγησε στο να θεσπιστεί πλαφόν για την μισθολογική στήριξη: «Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόμο κι έτσι µε το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα. Είπα στη Βουλή ότι αυτό το κάνω γιατί διαπίστωσα καταχρηστικές συμπεριφορές. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μου τότε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Οι δηλώσεις αυτές αρχικά οδήγησαν στην παρέμβαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, η οποία ελέγχει τις οικονομικές δραστηριότητες του παρουσιαστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το «φορολογικό» προφίλ του Μ. Φουρθιώτη, ώστε άμεσα τα στοιχεία να διαβιβαστούν προς εξέταση στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ ερευνάται και ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται να εισέπραξε χρήματα μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για να εξακριβωθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα