Δύο ναυάγια με νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο μέσα σε λίγες ώρες

default image

Υγρός τάφος το Αιγαίο για τους πρόσφυγες. Οι δουλέμποροι διακινητές εξακολουθούν να πλουτίζουν από τις στρατιές των απελπισμένων. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους 4 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε μία μέρα

Δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν σήμερα όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ επιχειρούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η τουρκική ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα από ένα ξύλινο σκάφος που είχε ξεκινήσει από το Αϊβαλί (βορειοδυτική Τουρκία) με προορισμό τη Λέσβο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ακτοφυλακή κατέφερε να διασώσει άλλους 25 ταξιδιώτες οι οποίοι επέβαιναν στη βάρκα και είχαν καλέσει σε βοήθεια με τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ανατολή δεν διευκρίνισε ποια ήταν η εθνικότητα των θυμάτων.

Είναι το δεύτερο ναυάγιο που σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες στο Αιγαίο, καθώς αργά χθες το βράδυ έλαβε χώρα ακόμα μία τραγωδία με προσφυγές στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, κοντά στη νησίδα Καλόλιμνος.

Πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 17 πρόσφυγες μαζί με τον διακινητή, ανετράπη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πνιγούν τέσσερα μικρά παιδιά. Ενα ακόμη παιδί αγνοείται.

Το λιμεναρχείο Καλύμνου επιλήφθηκε αμέσως του περιστατικού, με τα μόλις δυο σκάφη που διαθέτει. Σήμερα συνεχίζει τις έρευνες για το παιδί που αγνοείται. Οι διασωθέντες πρόσφυγες και ο διακινητής έχουν μεταφερθεί στο νησί της Καλύμνου, όπου τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα