Δύο νέες φωτιές σε Σαμοθράκη και Αχαία

Δύο νέες φωτιές σε Σαμοθράκη και Αχαία
Φωτιά στη Σαμοθράκη xanthinea

Συναγερμός στην Πυροσβεστική ύστερα από την εκδήλωση δύο νέων πυρκαγιών που ξέσπασαν, η μία στην περιοχή Καμαριώτισσα στη Σαμοθράκη και η δεύτερη στην περιοχή Μετόχι Λαρισσού Αχαΐας, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Δύο νέες φωτιές ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στη Σαμοθράκη και στην Αχαΐα. Η πρώτη σημειώνεται στη Σαμοθράκη και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμαριώτισσα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας. Επιχειρούν, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου. Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 καίει χορτολιβαδική έκταση.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τρεις ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε, απόψε στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση, Νότια-Νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας».

Διευκρινίζει ότι «εκτός απροόπτου, η κατάσταση, δείχνει να είναι υπό έλεγχο», καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σημειώνει επίσης ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του δημάρχου Σαμοθράκης και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική και για φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι Λαρισσού Αχαΐας, η οποία λίγο μετά τις 12 το βράδυ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν κοντά στη λίμνη του Πρόκοπου και βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην απειληθεί η προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.

Στην περιοχή επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα με 22 άτομα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν πέντε υδροφόρες του δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Περιφέρειας, καθώς και ένα μηχάνημα έργου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα