Δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Η λυσσαλέα προσπάθεια κουνουπιών να τσιμπήσουν άνθρωπο μέσα από δίχτυ
Η λυσσαλέα προσπάθεια κουνουπιών να τσιμπήσουν άνθρωπο μέσα από δίχτυ PIXABAY

Δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους την εβδομάδα που πέρασε ως συνέπεια της λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ συνολικά φέτος έχουν διερευνηθεί 25 κρούσματα στη χώρα μας.

Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει η εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους, άνω των 80 ετών, που νόσησαν και απεβίωσαν ως συνέπεια της λοίμωξης από τον ιό.

Ειδικότερα, από την αρχή της επιδημιολογικής επιτήρησης φέτος έως και σήμερα 1η Αυγούστου έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 25 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 17 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 8 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 77 έτη.

Από τους 25 ασθενείς, 10 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία (4 σε ΜΕΘ και 6 σε κανονικές κλίνες), ενώ εξιτήριο έχουν λάβει 12 άτομα.

Τέλος, οι περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι οι νομοί: Πιερίας, Κατερίνης, Πέλλας Πέλλας, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Καρδίτσας καθώς και στην Ανατολική Αττική και τα Μεσόγεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιός Δυτικού Νείλου: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μετάδοση και την αντιμετώπισή του

Ιός Δυτικού Νείλου: Στα πέντε τα κρούσματα στην Ελλάδα

Βρετανία για Ελλάδα: Τα κουνούπια και οι φωτιές σε ταξιδιωτική οδηγία

SHARE: