Δυσκολίες στο νομοθέτημα για τα άμισθα υποθηκοφυλακεία

Στιγμιότυπο απο το Υποθηκοφυλάκειο Αθηνών όπου πλήθος κόσμου περιμένει στην σειρά,σήμερα το πρωί 23 Οκτωβρίου 2008   ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Στιγμιότυπο απο το Υποθηκοφυλάκειο Αθηνών όπου πλήθος κόσμου περιμένει στην σειρά,σήμερα το πρωί 23 Οκτωβρίου 2008 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Τα Πρωτοδικεία της χώρας χαρακτήρισαν αντισυνταγματική διάταξή του

Την ανάγκη νομοθετικής αλλαγής του νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη δυνατότητα μετατροπής των ειδικών άμισθων υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα, επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει πως το σύνολο των Ολομελειών των Πρωτοδικείων της χώρας γνωμοδότησαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του άρθρου 32 του ν. 4456/2017 κατά το σκέλος που αναθέτει καθήκοντα μονομελούς διοικητικού οργάνου σε δικαστικούς λειτουργούς.

Όπως αναφέρεται, οι γνωμοδοτήσεις των Ολομελειών των Πρωτοδικείων μπορεί μεν να μην είναι τυπικά δεσμευτικές για το Υπουργείο, "ωστόσο έχουν ιδιαίτερη νομική βαρύτητα και δε θα ήταν συμβατό με τις Αρχές ενός Κράτους Δικαίου να αγνοηθούν από την Κυβέρνηση".

Πλέον αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με ενδεχόμενες αλλαγές στον επίμαχο νόμο.

ADVERTISING
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξελίξεις για το νομοσχέδιο για τα υποθηκοφυλακεία

SHARE:

24Media Network