Θάνατος Μαυρίκου: Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA, τι έδειξε η νεκροψία

Θάνατος Μαυρίκου: Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA, τι έδειξε η νεκροψία
Το καμμένο αυτοκίνητο από το οποίο ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας στην Αττική Οδό, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, στο ύψος του Ηρακλείου, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα και εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι κατέσβεσαν τη φωτιά και ανέσυραν νεκρό τον οδηγό. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Είδαν στις κάμερες να χύνεται καύσιμο κάτω από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να αναφλέγεται. Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή. Μήνυση από την οικογένεια για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ' αγνώστων

Δεν έχουν βρεθεί έως τώρα υπολείμματα τυχόν εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού στην Porshe του εκδότη της “Ακρόπολης” Παναγιώτη Μαυρίκου, παρά τον ενδελεχή έλεγχο των αντρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και τους άντρες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο αναμένεται να οριστεί πραγματογνώμονας, ώστε κυριολεκτικά να “γδυθεί” το αυτοκίνητο και να διαπιστωθεί εάν ο φρικτός θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται σε τυχόν δολιοφθορά ή σε τραγικό δυστύχημα.

Οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας της Αττικής Οδού κατέγραψαν με ευκρίνεια και καθαρά την πορεία του πολυτελούς και θηρειώδους τζιπ στο σημείο μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης με κατεύθυνση την Ελευσίνα, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό στις 14:48 χθες το μεσημέρι.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής μελέτησαν αυτό το υλικό ξανά και ξανά και αυτό που είδαν είναι ξαφνικά το αυτοκίνητο να επιβραδύνει, τον οδηγό να κάνει κάποιες κινήσεις μέσα στο αυτοκίνητο και από την αριστερή λωρίδα να χτυπάει 3-4 απανωτές φορές με το πλάι στο προστατευτικό και διαχωριστικό τοιχίο της Αττικής Οδού, μέχρι να επιβραδύνει εντελώς και στο τέλος να ακινητοποιηθεί, με το αυτοκίνητο να εφάπτεται και να σέρνεται στο τοιχίο επί 40 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, διακρίνεται ο οδηγός να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του η οποία άνοιξε αλλά μόλις 10 πόντους, αφού σφήνωσε στο τοιχίο και ο άτυχος οδηγός εγκλωβίστηκε.

Είναι το χρονικό σημείο που οι αξιωματικοί είδαν να τρέχουν καύσιμα κάτω από το αυτοκίνητο και να λιμνάζουν και εκεί πιθανόν από έναν σπιθήρα, άρχισε αρχικά φαίνεται καπνός και αμέσως ξέσπασε μία δυνατή φωτιά μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στο θύμα.

Οι αστυνομικοί με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους, θεωρούν ότι η πλέον πιθανή εκδοχή είναι αυτή την βλάβης και του δυστυχήματος αφού οι 3-4 φορές που το αυτοκίνητο κοπάνησε στο τοιχίο και σύρθηκε, ενδεχομένως αυτό να προκάλεσε τη ζημιά που οδήγησε στην τραγωδία, αλλά αυτό είναι κάτι που στην πορεία θα δουν οι πραγματογνώμονες.

Σε παλιότερη περίπτωση ενός Αλβανού που είχε εκτελεστεί με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητό του, ο οποίος εξερράγη επί της Αττικής Οδού, τα Χριστούγεννα του 2014, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και ίχνη μικρών κρατήρων στην άσφαλτο που δικαιολογούσαν την παγίδευση του αυτοκινήτου, ευρήμματα που σε αυτή την περίπτωση δεν προέκυψαν, ωστόσο πάντα μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς ενώ τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν έχουν ολοκληρώσει εντελώς την έρευνά τους.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος για να διαπιστώσουν εάν ο Μαυρίκος δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα και από ποιούς, κάτι στο οποίο επιμένει η οικογένεια του θύματος. Άλλωστε, ο εκδότης της “Ακρόπολης” Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων στη γνωστή υπόθεση της σπείρας των εκβιαστών δημοσιογράφων.

Σε ό,τι αφορά την αναγνώρισή του, αναμένεται για καθαρά τυπικούς λόγους το αποτέλεσμα του test DNA, καθώς δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι το θύμα είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, η αναγνώριση του οποίου έγινε με επιφυλάξεις από τη σύζυγο και την μητέρα του, αφού επιλέχθηκε να μην δουν τη σορό λόγω της κατάστασης που βρισκόταν και ουσιαστικά επιλέχθηκε η λύση της αναγνώρισης μόνο από τα προσωπικά του αντικείμενα και κοσμήματα, όπως σταυρός, βέρα και ρολόι.

Από την πρώτη στιγμή όμως οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και είδαν την πινακίδα επικοινώνησαν με τη σύζυγο του θύματος στην οποία ανήκε το αυτοκίνητο και της ζήτησαν να τον καλέσει στο τηλέφωνο κάτι που έπραξε δίχως όμως το κινητό του να δείχνει ότι καλεί.

Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή-Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA

Η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε περίπου στις δύο το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξε ότι ο θάνατος του θύματος οφείλεται καθαρά στην πυρκαγιά και ήταν εν ζωή όταν ξέσπασε η φωτιά αφού εισέπνευσε καπνό και οι πνεύμονές του είχαν υποστεί εγκαύματα…

Το test DNA ολοκληρώθηκε και ήταν θετικό όπως αναμενόταν και έτσι και τυπικά πλέον ταυτοποιήθηκε πως η σορός ανήκει στον Παναγιώτη Μαυρίκο. Πρόσθετα, έχουν ληφθεί και δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά. Οι τελευταίες εξετάσεις γίνονται για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κάτι στον οργανισμό του θύματος που τυχόν να εξηγούσε την αλλόκοτη συμπεριφορά του οδηγού με τα συνεχή ζιγκ-ζαγκ μέχρι που προσέκρουσε 3-4 φορές στο τοιχίο και σύρθηκε σε αυτό.

Μήνυση από την οικογένεια για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων

Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, πρόκειται να υποβληθεί μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων, προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να ορίσει πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους.

Αναφορικά με το σενάριο της δολιοφθοράς, σημείωσε ότι ο εκδότης είχε επιλέξει να αναδεικνύει και να ονομάζει συμπεριφορές παράνομες πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων και κατά συνέπεια “είχε πάρα πολλούς εχθρούς”. “Ήταν πάντοτε ανήσυχος”, πρόσθεσε, ωστόσο είχε επιλέξει να μην έχει σωματοφύλακες ή οδηγούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα