Έγκλημα στην Πετρούπολη: Στη φυλακή η μητέρα της 19χρονης

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Στη φυλακή η μητέρα της 19χρονης
Απολογία 19χρονης και 54χρονης μητέρας σε ανακριτή και εισαγγελέα για την υπόθεση του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη Eurokinissi

Ελεύθερη αφέθηκε από την άλλη η μητέρα του νεογέννητου που πέταξε το βρέφος σε κάδο σκουπιδιών

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει η μητέρα της 19χρονης, που φέρεται ότι την βοήθησε να σκοτώσει το νεογέννητο μωρό της, πετώντας το στα σκουπίδια. Διαφωνία υπήρξε ωστόσο για την 19χρονη, μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, με τον πρώτο να ζητεί να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους και τον εισαγγελέα να τάσσεται υπέρ της προφυλάκισης της.

Μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, λύνοντας τη διαφωνία των δύο δικαστικών λειτουργών, η 19χρονη θα παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε πως η υπόθεση της ειδεχθούς δολοφονίας σε βάρος του νεογέννητου βρέφους που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου εξιχνιάστηκε ανήμερα της “Γιορτής της Μητέρας”.

Από τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής συνελήφθη η 19χρονη μάνα του παιδιού και η 54χρονη γιαγιά του, οι οποίες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Πρόκειται για δύο γυναίκες με ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από την Αλβανία. Ο πατέρας της 19χρονης είχε πεθάνει και ζούσαν μόνες τους σε διαμέρισμα στην περιοχή της Πετρούπολης, μαζί με τον αδερφό της 19χρονης που εργαζόταν και ζούσε όλη την οικογένεια και οποίος δεν γνώριζε τίποτα, ούτε για την εγκυμοσύνη της αδερφής του, ούτε για όσα ακολούθησαν.

άφησα κι εγώ λουλούδια εκεί που άφηναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω να συγχωρεθώ

“Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια εκεί που άφηναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα” δήλωσε μεταξύ άλλων στην απολογία της η νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε: “Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου”.

Από την άλλη η μητέρα της 19χρονης καταθέτοντας στους αστυνομικούς, επέρριψε ευθύνες αποκλειστικά στην κόρη της. “Ήταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι και μου είπε ότι έκανε μαλακία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω” σχολίασε η μητέρα που ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα.

Είδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω

“Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. […] Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω” πρόσθετε στην απολογία της η 54χρονη που οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα