Εγκρίθηκαν κονδύλια για τους πληγέντες στην Κεφαλονιά

Εγκρίθηκαν κονδύλια για τους πληγέντες στην Κεφαλονιά

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Εγκρίθηκαν έκτακτες δαπάνες για την Κεφαλλονιά. Ποια ποσά απευθύνονται και πού

Το ζήτημα των έκτακτων δαπανών που έγιναν για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία είχε προς έγκριση 28 θέματα.

Τα προς έγκριση ποσά περιελάμβαναν την πληρωμή εργολάβων που με τα μηχανήματά τους προσέφεραν εργασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά στην περιοχή από Κουρουκλάτα προς Θηνιά όπου έγιναν πολλές ζημιές, στη θέση Φυλακές και Κριτονού στο Ληξούρι, στο Μύρτο, στο δρόμο Αργοστολίου-Αεροδρόμιο, στο Δράπανο και στο δρόμο προς τη Σάμη.

Ακολούθως, εγκρίθηκαν δαπάνες για προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων εμφιαλωμένου νερού καθώς το δίκτυο ύδρευσης είχε υποστεί ζημιές και ήταν ακατάλληλο προς πόση. Επίσης, εγκρίθηκαν 36 χιλιάδες ευρώ περίπου για να παρασχεθούν γεύματα στους πληγέντες κατοίκους του Ληξουρίου αλλά και χρήματα για την προμήθεια σκυροδέματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικές καταστροφές
SHARE: