'Αετονύχης' άδειαζε καταστήματα κινητών και μεταπωλούσε τις συσκευές

Αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου, μετά από το  το τηλεφώνημα που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου 2014, και προειδοποιούσε για την τοποθέτηση βόμβας.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου, μετά από το το τηλεφώνημα που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου 2014, και προειδοποιούσε για την τοποθέτηση βόμβας. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν 11 περιπτώσεις κλοπής και μία απόπειρα από τον "αετονύχη" που χρησιμοποιούσε την μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, ένας 54χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελούμενες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, αναζητούνται δύο συνεργοί του, εκ των οποίων ο ένας είναι ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 54χρονος τουλάχιστον από το έτος 2014, εισερχόταν σε καταστήματα προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή και αφαιρούσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, τις ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα και tablet ), που βρίσκονταν αναρτημένες σε προθήκες (πάνελ), ή σε άλλο χώρο του καταστήματος, ενώ στη συνέχεια διέφευγε πεζός, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενος τις εκάστοτε συνθήκες στο κατάστημα ή αυτές που διαμόρφωνε ο ίδιος (π.χ. συνωστισμός, απόσπαση προσοχής των υπαλλήλων, απενεργοποίηση συστήματος συναγερμού), είχε αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία και τεχνική για να επιτύχει το σκοπό του.

Πιο αναλυτικά, δεδομένου του γεγονότος ότι οι συσκευές που βρίσκονταν στις προθήκες ήταν συνδεδεμένες με το σύστημα συναγερμού του καταστήματος, αποσπούσε το καλώδιο του συναγερμού από τη συσκευή κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της και άμεσα την επανατοποθετούσε στην αρχική της θέση. Στη συνέχεια, όταν ηχούσε το σύστημα συναγερμού, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο εκάστοτε υπάλληλος, λόγω φόρτου εργασίας, δεν έλεγχε από ποια συσκευή είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και απενεργοποιούσε το σύστημα. Εκμεταλλευόμενος αυτό το γεγονός, ο δράστης αφαιρούσε τη συσκευή.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και επισταμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος έχει διαπράξει, από το Μάιο του 2014, 10 κλοπές κινητών τηλεφώνων και συσκευών tablet και μία απόπειρα κλοπής χρημάτων σε καταστήματα της Αττικής και συγκεκριμένα, στο Μαρούσι, στη Νέα Ιωνία, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Παλαιό Φάληρο, στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Περιστέρι και στην Καλλιθέα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 54χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές tablet , τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων και δύο ζευγάρια ακουστικών. Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE: