Η μαρτυρία ‘κλειδί’ για τον μανιακό δολοφόνο των οδηγών ταξί

Η μαρτυρία ‘κλειδί’ για τον μανιακό δολοφόνο των οδηγών ταξί
Ταξί σε πιάτσα στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

“Φωτιά” οι μαρτυρίες για το δολοφόνο της Κηφισιάς. Αναλυτικά όσα αποκαλύφθηκαν στο “Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη. Το προφίλ του δράστη

Μόλις προβλήθηκαν στον αέρα οι κάρτες με τα στοιχεία που σκιαγραφούσαν το προφίλ του, οι πληροφορίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Η νύχτα της Παρασκευής 10 Μαρτίου ήταν γεμάτη ένταση και αποκαλύψεις. Η Αγγελική Νικολούλη  δεν άφησε να διαρρεύσουν στον αέρα σημαντικά στοιχεία που έφτασαν στην εκπομπή. Μιλούσε η ίδια με μάρτυρες που την εμπιστεύτηκαν και της έδωσαν λεπτομέρειες για έναν ύποπτο άνδρα που μένει στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς.

Ο δράστης όπως φαίνεται από τις επιθέσεις του, είναι διψασμένος για εκδίκηση μετά από σοβαρό περιστατικό που βίωσε παλιότερα με έναν οδηγό ταξί. Έχει ευγενική φυσιογνωμία που ξεγελά πολλούς και δεν μπορούν να διακρίνουν το ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο «Τούνελ», οι Αρχές δεν έδωσαν βαρύτητα στην πρώτη επίθεση του, γιατί πίστεψαν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών του οδηγού με κάποιο γνωστό του πρόσωπο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και να μην ενημερωθούν οι οδηγοί ταξί για να προσέχουν.

Όπως είπε η δημοσιογράφος,  έχει στη διάθεση της μια σημαντική μαρτυρία για το πως κινήθηκε ο δράστης πριν τις δύο επιθέσεις του. Προτίμησε να την αναφέρει στις Αρχές και να μην τη δημοσιοποιήσει στην εκπομπή, για να μην προκαλέσει ανατροπή στις έρευνες της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

 

Το προφίλ του δράστη

-Είναι ηλικίας   23-33 χρόνων,  με  γνώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

-Είναι  λεπτός, μετρίου αναστήματος  1,70-1,75.

-Μιλάει καθαρά την ελληνική γλώσσα.

-Όταν επιτέθηκε στα θύματα του φορούσε μαύρο αθλητικό φούτερ με κουκούλα και γάντια.

-Κινείται νύχτα στις περιοχές  Κηφισιάς , Νέας Ερυθραίας, Εκάλης.

-Επιβιβάστηκε και στις δυο περιπτώσεις από την ευρύτερη περιοχή της  Κηφισιάς, με προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη.

-Και τις δυο φορές κάθισε στη δεξιά πλευρά του ταξί πίσω από τον συνοδηγό.

-Δεν λήστεψε τα θύματα του.

-Πιθανότατα στην Κηφισιά, στο Καστρί ή στη Νέα Ερυθραία, να έχασε παλαιοτέρα αγαπημένο του πρόσωπο σε τροχαίο, που προκλήθηκε από οδηγό ταξί.

-Μπορεί να έχει βιώσει και κάποια άλλη αρνητική εμπειρία από επαγγελματία οδηγό.

-Πιστεύεται ότι και ο ίδιος κατοικεί στα βόρεια προάστια.

 

Το χρονικό των δολοφονικών επιθέσεων στην Κηφισιά

Τα ξημερώματα της πρώτης μέρας της άνοιξης, την  Τετάρτη 1η Μαρτίου, οι τίτλοι του αστυνομικού ρεπορτάζ έκαναν λόγο για την περίεργη  δολοφονία οδηγού ταξί,  από άγνωστο άνδρα.

Κανείς τότε δεν φανταζόταν ότι η ιστορία αυτή θα έπαιρνε διαστάσεις θρίλερ και θα σκορπούσε τον πανικό στην Αθήνα.

Γρήγορα οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οικογενειάρχη Γιώργου Δεκαβάλα, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά,    συνδεόταν με ένα άλλο περιστατικό που είχε συμβεί πριν από δεκαοκτώ μέρες και δεν είχε πάρει δημοσιότητα.

Σ’ αυτό όμως το παρ’ ολίγον θύμα, είχε κυριολεκτικά τύχη βουνό!

Το βράδυ  του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου,  ο δράστης είχε «ξαναχτυπήσει».  Αυτή τη φορά είχε βάλει στο μάτι έναν νεαρό οδηγό ταξί, που πήρε από την περιοχή της Νέας Ερυθαραίας. Λίγο πριν φτάσει στην Χαριλάου Τρικούπη,  ο οδηγός άκουσε ένα σφύριγμα  και έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του.

Μόλις συνήλθε ο 32χρονος  οδηγός, πήγε μόνος του στο νοσοκομείο.  Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν στην ακτινογραφία, πως στο ινιακό οστό του κρανίου του, είχαν σφηνώσει τρεις σφαίρες 22 χιλιοστών!   Ευτυχώς δεν είχαν περάσει στον εγκέφαλο και αφαιρέθηκαν με επιτυχία.

Δυστυχώς δεν είχε την ίδια τύχη και ο δεύτερος οδηγός που πυροβολήθηκε εν κινήσει ξημερώματα της Τετάρτης 1ηΜαρτίου. Το ταξί του προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.  Τον βρήκε νεκρό οδηγός λεωφορείου που δυσκολευόταν να περάσει από το σημείο και κατέβηκε να δει τι είχε συμβεί.

Άνδρες του  Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής που έφτασαν στον τόπο,  διαπίστωσαν πως το δεύτερο θύμα έφερε δύο θανατηφόρα τυφλά τραύματα στον δεξιό κρόταφο.

«Όποιος ξέρει να μιλήσει, για να σωθούν άλλοι οδηγοί…»

Η άγρια δολοφονία του   Γιώργου Δεκαβάλα, βύθισε στο πένθος την οικογένεια του.

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με τον γιο του δεύτερου θύματος , Σπύρο. Η δραματική του έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση να μιλήσει, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Δείχνει εμπιστοσύνη στις έρευνες των Αρχών, καθώς ούτε εκείνος ούτε η μητέρα του είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να κάνουν κάτι περισσότερο.

«Εύχομαι να πιάσουν το δολοφόνο, όχι γιατί θα έρθει ο πατέρας μου πίσω, αλλά γιατί όσο κυκλοφορεί ελεύθερος μπορεί να κάνει κακό και σε άλλους ανθρώπους, να θρηνήσει κι  άλλη οικογένεια…» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στο «Τούνελ» ο πατέρας του δεν είχε διαφορές με κανέναν, ούτε δημιουργούσε προβλήματα. Τα τελευταία πέντε χρόνια που εργαζόταν σαν οδηγός ταξί, δεν είχε προκαλέσει κάποιο ατύχημα , ούτε είχε εμπλακεί σε κάτι ανάλογο.

«Όποιος έχει πληροφορίες ας πάει στις αρμόδιες Αρχές να τις πει. Πολλοί συνάδελφοι του πατέρα μου έχουν πάει αυτοβούλως για να καταθέσουν ότι ξέρουν… Κάθε νέα πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στο δράστη, είναι σημαντική….» κατέληξε.

Πηγή: anikolouli.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα