Αίγιο: H 35χρονη μητέρα είχε πετάξει το νεογνό στα σκουπίδια – Ταυτοποιήθηκε το DNA

Αίγιο: H 35χρονη μητέρα είχε πετάξει το νεογνό στα σκουπίδια – Ταυτοποιήθηκε το DNA

Μία νέα υπόθεση απόρριψης νεογνού στα σκουπίδια συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του Αιγίου-Το μωρό εντοπίστηκε νεκρό χθες το πρωί σε κάδο από έναν πολίτη και έναν υπάλληλο στην καθαριότητα του Δήμου-Η 35χρονη μητέρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου πήγε με αιμορραγία μόνη της το βράδυ της Τετάρτης αρνήθηκε πως είχε σχέση με το περιστατικό προδόθηκε όμως από την εξέταση DNA που απέδειξε ότι ήταν η μητέρα

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της γενετικής ταυτοποίησης που απέδειξαν μέσω DNA, ότι η μητέρα του άτυχου νεογνού που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στο Αίγιο, ήταν η 35χρονη που αρνούνταν πεισματικά μέσα από το νοσοκομείου του Ρίου πως είχε σχέση με το περιστατικό.

Το νεκρό νεογέννητο αγοράκι εντοπίστηκε χθες το πρωί από έναν πολίτη και έναν υπάλληλο στην καθαριότητα του Δήμου Αιγίου, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως τις Αρχές.

Γιατροί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου κάλεσαν στο μεταξύ την Ασφάλεια Πατρών και τους ενημέρωσαν πως μία 35χρονη Ελληνίδα πήγε μόνη της το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο με αιμορραγία και ενδείξεις τοκετού, χωρίς να πει που είναι και τι έγινε με το νεογνό.

Η Ασφάλεια Πατρών επικοινώνησε με την Ασφάλεια Αιγίου και από κοινού μετέβησαν στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε η 35χρονη και αρνήθηκε ότι είχε σχέση με το περιστατικό παρότι είναι κάτοικος Αιγίου όπου διαμένει με γονείς της. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η αιμορραγία της οφείλεται σε αποβολή.

Βεβαίως, από την αρχή οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της και έτσι ζήτησαν κατά την διενέργεια της νεκροτομής να ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού, ώστε να γίνει σύγκριση με το DNA της 35χρονης.

Από την νεκροψία-νεκροτομή δεν προέκυψαν τυχόν κακώσεις στο σωματάκι του νεογνού και έτσι πιθανόν πέθανε από την εγκατάλειψη, ωστόσο φως σε αυτό το σημείο αναμένεται να δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες θα προκύψει αν γεννήθηκε νεκρό το νεογνό ή αν όντως πέθανε από την εγκατάλειψη. Για το περιστατικό έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Αιγίου και η δικογραφία θα δοθεί στον εισαγγελέα ώστε να αποφασιστεί αν θα ασκηθούν διώξεις, σε ποιους και με τι κατηγορίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα