Ακόμα δύο χειροβομβίδες στις φυλακές Τρικάλων

Στο στιγμιότυπο πυροτεχνουργοί του Στρατού ερευνούν το χώρο για χειροβομβίδες και άλλες εκρηκτικές ύλες από την μάχη που έγινε κατα την διάρκεια της απόδρασης από τις Φυλακές Τρικάλων. Έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από την έπειτα από την ολονύχτια μάχη μεταξύ κρατουμένων και φρουρών. Η καταμέτρηση των κρατουμένων έγινε το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2013, μετά την είσοδο των ΕΚΑΜ στην φυλακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δραπέτες είναι όλοι καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.
Η οργανωμένη απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Στο στιγμιότυπο πυροτεχνουργοί του Στρατού ερευνούν το χώρο για χειροβομβίδες και άλλες εκρηκτικές ύλες από την μάχη που έγινε κατα την διάρκεια της απόδρασης από τις Φυλακές Τρικάλων. Έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από την έπειτα από την ολονύχτια μάχη μεταξύ κρατουμένων και φρουρών. Η καταμέτρηση των κρατουμένων έγινε το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2013, μετά την είσοδο των ΕΚΑΜ στην φυλακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δραπέτες είναι όλοι καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές. Η οργανωμένη απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ακόμα δύο χειροβομβίδες εντοπίστηκαν στο προαύλιο των φυλακών Τρικάλων. Εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο άσπρο βαν

Ακόμη δύο απασφαλισμένες επιθετικές χειροβομβίδες, οι οποίες καταστράφηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη, βρέθηκαν από ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών του Στρατού, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας έξω από την εξωτερική περίμετρο των φυλακών Τρικάλων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατά την έρευνα στο φορτηγάκι, που είχε εντοπιστεί καμένο ολοσχερώς στις 23 Μαρτίου σε αγροτική περιοχή της Νίκαιας Λάρισας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* οκτώ (8) κάλυκες όπλου Kalashnikov, από τους οποίους οι έξι (6) διαρρηγμένοι

* τρεις (3) βολίδες

* δύο (2) τμήματα χειροβομβίδας

* δύο (2) μεταλλικά ημισφαίρια χειροβομβίδας

* ένα (1) μεταλλικό τμήμα μηχανισμού εκτίναξης - πυροδότησης χειροβομβίδας

* ένας (1) γεμιστήρας και

* ένα (1) φυσίγγιο όπλου Kalashnikov

Το όχημα κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εντολή ΥΕΘΑ: Έρευνες για νάρκες στις φυλακές Τρικάλων

Έχουν βρεθεί 18 χειροβομβίδες ως τώρα έξω από τις φυλακές Τρικάλων

SHARE:

24Media Network