Ανάληψη ευθύνης από τους 'Επαναστατικούς Πυρήνες Δράσης FAI/IRF' για τα γκαζάκια στην Τράπεζα Πειραιώς

Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με γκαζάκια προκάλεσαν άγνωστοι στην είσοδο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Λ.Αλεξάνδρας τα ξημερώματα της Παρασκευής.Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές φθορές στην είσοδο του υποκαταστήματος, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με γκαζάκια προκάλεσαν άγνωστοι στην είσοδο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Λ.Αλεξάνδρας τα ξημερώματα της Παρασκευής.Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές φθορές στην είσοδο του υποκαταστήματος, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής ως ένδειξη συμπαράστασης στον συλληφθέντα Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου από την Αντιτρομοκρατική

Σε ανάληψη ευθύνης μέσω κειμένου που ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν οι «Επαναστατικοί Πυρήνες Δράσης FAI/IRF», για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από τρία γκαζάκια, που τοποθέτησαν έξω από την είσοδο υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στου Γκύζη, επί της Λ. Αλεξάνδρας 91, την περασμένη Παρασκευή.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μαύρισμα της εισόδου και η επίθεση, όπως αναφέρουν, έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από την Αντιτρομοκρατική.

ADVERTISING

Στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης που «ανέβασαν» αναφέρουν:

«Αναλαμβάνουμε την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό τα ξημερώματα της Παρασκευής 26/1 σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο αγώνας για την ολική απελευθέρωση δεν αποτελεί ενασχόληση για το "καλό" κάποιων "άλλων" αλλά εμπεριέχει και απαντά στις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Είναι η καθημερινή στάση που υιοθετούμε απέναντι σε καταστάσεις και ανθρώπους, οι επιλογές και τα ρίσκα τους, οι συνειδητοποιήσεις αλλά και οι αντιφάσεις που μας συνοδεύουν, οι φίλοι, οι σύντροφοι και τα όνειρα μας. Ξεκινάει από την πεποίθηση ότι είμαστε ενεργά ιστορικά υποκείμενα που δημιουργούν ρήγματα στην αφήγηση της παντοδυναμίας του κρατικού μηχανισμού, οξύνοντας τις κοινωνικές αντιθέσεις.

Ο συγκεκριμένος στόχος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε βρίσκεται σε μία από τις πιο φυλασσόμενες περιοχές της μητρόπολης. Αυτό αποδεικνύει ότι ο καθένας από μας μπορεί να πράξει επιθετικά εναντίον εξουσιαστικών-κρατικών δομών. Οι τραπεζικοί οργανισμοί όχι απλά συμπλέουν με τα κρατικά συμφέροντα αλλά ανήκουν στο μηχανισμό του βαθύ κράτους, λειτουργώντας ως κατασταλτικό όργανο. Δικαστικές, αστυνομικές, οικονομικές, κυβερνητικές δομές υπηρετούν κατασταλτικά τις εξουσιαστικές σχέσεις και την κυριαρχία του κρατικού μηχανισμού. Η πολύμορφη επίθεση ενάντια σε τέτοιους στόχους καταδεικνύει την αποστροφή και την εκδικητική αντίθεση μας στην εξουσιαστική επιβολή. Η μίζερη και καταδικασμένη μάχη για το χρήμα, η δίψα να συρθείς σαν ερπετό λίγο πιο κοντά στην οικονομική επιτυχία και την κοινωνική αποδοχή έχει σαν στέγαστρο τους σκουπιδότοπους που λέγονται τράπεζες.

Για εμάς η επίθεση στις δομές της δημοκρατίας είναι και ένα προσωπικό στοίχημα διεκδικώντας να ορίσουμε οι ίδιοι την ζωή μας για να πραγματώσουμε ότι αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Οργανωνόμαστε, δείχνουμε έμπρακτη αλληλεγγύη και συνεχίζουμε την επίθεση με κάθε μέσο. Για όσους έπεσαν μαχόμενοι, για τους αιχμάλωτους στα κελιά της δημοκρατίας, για τον καθένα από μας αλλά κυρίως για αυτό που συμπεριλαμβάνει όλα τα προηγούμενα και όλα τα επόμενα. Τη λαχτάρα, τη λύσσα για την διαρκή αναρχική εξέγερση.

Οι καρδιές μας φλέγονται τόσο πολύ που τα μάτια τους γεμίζουν φωτιές τρέλας. Την φωτιά της εξέγερσης που δεν έχει διαχωριστεί από τον πόθο. Τον πόθο για να βαδίσουμε προς το θαυμάσιο του αγρίου, των αχαρτογράφητων επιθυμιών, της διαρκής σύγκρουσης με το υπάρχον. Είναι η αγωνία των παθιασμένων για ζωή, που αναζητούν συντρόφους ώστε να μοιραστούν μαζι τους ένα σχέδιο που ο άμεσος στόχος είναι η καταστροφή, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί χώρο για το καινούριο. Ο αγώνας για την Αναρχία θα πορευτεί σε άγνωστους δρόμους, θα κινηθεί μέσα από χίλια υπόγεια κανάλια αναδυόμενος σε εκατοντάδες χιλιάδες εκρήξεις οργής και καταστροφής.

Αφιερώνουμε αυτή την επίθεση στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης στον Αναρχίκο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που συνελήφθη τα ξημερώματα της 28 Οκτώβριου 2017 από τα σκουπίδια της αντιτρομοκρατικής.

ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ FAI/IRF

Επαναστατικοί Πυρήνες Δράσης FAI/IRF».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκρηξη σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους

SHARE:

24Media Network