Αναρριχητές διαρρήκτες είχαν ρημάξει δεκάδες διαμερίσματα σε Βόρεια και Νότια προάστια

Αναρριχητές διαρρήκτες είχαν ρημάξει δεκάδες διαμερίσματα σε Βόρεια και Νότια προάστια

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 72 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως όμως των Βορείων και Νοτίων προαστίων κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων οικιών.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, 5 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις Αλβανοί, μία ανήλικη Πολωνέζα και ένας Έλληνας ηλικίας από 17 έως 31 ετών. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη, εκ των οποίων δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας αρχικά μετέβαιναν με τα "επιχειρησιακά" τους αυτοκίνητα, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, στις προαναφερόμενες περιοχές και εντόπιζαν την οικία "στόχο". Στη συνέχεια, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών. Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Αναρριχητές διαρρήκτες είχαν ρημάξει δεκάδες διαμερίσματα σε Βόρεια και Νότια προάστια

Τα μέλη της σπείρας που δρούσαν τουλάχιστον από την αρχή του χρόνου, ήταν θρασύτατοι, πίστευαν ότι δεν θα συλληφθούν ποτέ μέχρι που συνελήφθησαν και ξέσπασαν σε κλάματα στην Ασφάλεια και ομολόγησαν αρκετές από τις πράξεις τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι Αρχές είχαν τις περιγραφές τους από κάμερες και από γείτονες.

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί τους εντόπισαν, τους έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση για να δουν πρώτα την μέθοδο που ακολουθούσαν και την κατάλληλη στιγμή τους συνέλαβαν.

Για παράδειγμα στην Γλυφάδα περπατούσαν επί τρεις ώρες και είχαν καταγράψει όλα τα σπίτια που επιθυμούσαν να διαρρήξουν, πολλά από αυτά και στην ίδια γειτονιά.

Κυριολεκτικά «σήκωναν» όλο το σπίτι, στοίβαζαν τα αντικείμενα στις εισόδους των σπιτιών και των πολυκατοικιών και επέστρεφαν μετά από λίγο με κλεμμένο όχημα και τα φόρτωναν.

Αναρριχητές διαρρήκτες είχαν ρημάξει δεκάδες διαμερίσματα σε Βόρεια και Νότια προάστια

Σε μία περίπτωση στην Εκάλη, το θύμα εισήλθε στο σπίτι του ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης και έτρεξε μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα να το καταγγείλει. Μέχρι να επιστρέψει οι διαρρήκτες είχαν επιστρέψει πάλι και του είχαν πάρει και το αυτοκίνητο…

Για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ), είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου fullface και περιλαίμια) και γάντια. Από τις έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ.

Αναρριχητές διαρρήκτες είχαν ρημάξει δεκάδες διαμερίσματα σε Βόρεια και Νότια προάστια

Σε οικία-καβάτζα του αρχηγικού μέλους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 18 κιλών και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Βρέθηκαν επίσης και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία κλεμμένα αυτοκίνητα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 72 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: