Ανατροπή στο διπλό φονικό στην Κύπρο: Δεν παραδέχεται τίποτα ο 33χρονος

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του διπλού φονικού δεν παραδέχεται ούτε τον φόνο ούτε τη ληστεία ούτε την κατηγορία της απαγωγής του ανήλικου γιου του ζεύγους - Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Με αρκετή καθυστέρηση μετέβησαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο. Η αίθουσα είναι ξανά κατάμεστη, από συγγενείς τόσο των θυμάτων όσο και των κατηγορούμενων.

Όπως αναμενόταν, οι παραδοχές του 33χρονου κατηγορούμενου άλλαξαν, όπως γνωστοποίησε την προηγούμενη Δευτέρα ο δικηγόρος του, Ανδρέας Αναστασίου. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του διπλού φονικού δεν παραδέχεται ούτε τον φόνο ούτε τη ληστεία ούτε την κατηγορία της απαγωγής του ανήλικου γιου του ζεύγους.

Πρόκειται για σοβαρή ανατροπή στην υπόθεση, η εκδίκαση της οποίας θα συνεχιστεί στις 19 Νοεμβρίου.

Ο 33χρονος είχε αρχικά δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο 33χρονος είχε δηλώσει μη παραδοχή μόνο σε μια κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά».

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο 33χρονος ζήτησε, μέσω του δικηγόρου του, να αλλάξει την απάντηση που είχε δώσει αρχικά, δηλώνοντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Κατηγορούσα Αρχή ενημέρωσε σήμερα το δικαστήριο ότι αναστέλλει την ποινική δίωξη εναντίον και των τεσσάρων κατηγορουμένων όσον αφορά στην 3η κατηγορία της συνωμοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για τον 33χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο έναν 23χρονο, μια 21χρονη και έναν ακόμη 22χρονο.

Πηγή: 

philenews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ομολόγησε ο 33χρονος

Φονικό στην Κύπρο: Στο Κακουργιοδικείο οι τέσσερις

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ο δράστης ήθελε φωτογραφίες των θυμάτων του

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Στόχος των δραστών από το 2012 το άτυχο ζευγάρι

SHARE:

24Media Network