Αναβλήθηκε η εκδίκαση της επίθεσης στο 'Συνεργείο'

Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Λόγω ωραρίου η υπόθεση αναβλήθηκε για τους επόμενους μήνες

Για τις 2 Νοεμβρίου 2017 ανέβαλε τελικά η υπόθεση για τη χρυσαυγίτη επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013.

Το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ανέβαλε λόγω ωραρίου την υπόθεση, για την οποία η Βουλή έχει άρει την ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό και Νίκο Μίχο. Οι δύο κατηγορούμενοι, που παραπέμφθηκαν να καθίσουν στο εδώλιο, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται κατά περίσταση στους εννέα συνολικά  κατηγορούμενους είναι αυτά της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της οπλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία είχε μπει στο αρχείο ως αγνώστων δραστών αλλά στη συνέχεια ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στην ακροαματική διαδικασία. Κατά την κατηγορία, η επίθεση έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2013 μέσα στον κοινωνικό χώρο στην Ηλιούπολη και ενώ μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά, καθώς ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ορισμένοι από τους μαθητές κρύφτηκαν μαζί με τη δασκάλα τους στην τουαλέτα για να σωθούν από τους επιτιθέμενους. Η δικογραφία έχει συσχετιστεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης και ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχουν καταθέσει οι νεαροί, οι οποίοι βρίσκονταν στο στέκι και χτυπήθηκαν άγρια από τους χρυσαυγίτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο εδώλιο Λαγός και Μίχος

Σκαμνί για Λαγό, Μίχο για την επίθεση στο 'Συνεργείο'

Δίκη ΧΑ: 'Στο Συνεργείο έκαναν καταδρομική'

SHARE: