Απαγωγή Λεμπιδάκη: Οι ‘εγκέφαλοι’ είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Οι ‘εγκέφαλοι’ είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Την πεποίθηση ότι ο σκληρός πυρήνας των απαγωγέων βρίσκεται στα χέρια των Αρχών έχουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ενώ για τα μηνύματα που πήγαιναν και έστελναν από την Αθήνα θεωρούν πως το έκαναν για να μπερδέψουν τις έρευνες

Διαφωνούν κάθετα οι αστυνομικοί με το προφίλ που προσπαθούν μάταια να περάσουν οι συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ότι δήθεν κανείς τους δεν είναι ο «εγκέφαλος» και δήθεν είναι κακομοίρηδες που απλά έμπλεξαν…

Η εικόνα που έχουν αποκομίσει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση κάθε άλλο παρά αυτό εξάγει ως συμπέρασμα, αφού ο σκληρός πυρήνας τους που είναι ήδη συλληφθέντες ήταν σεσημασμένοι για σοβαρά αδικήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματεμπορία, βιασμό κλπ. και άρα ικανότατοι να διαπράξουν ένα εξίσου σοβαρό έγκλημα όπως η απαγωγή.

Ο «σκληρός πυρήνας» λοιπόν θεωρούν πως ήταν ο ιδιοκτήτης του στριπτιζάδικου και οι κτηνοτρόφοι, πιο περιφερειακό ρόλο φαίνεται να είχε ο Θεσσαλονικιός «δεσμοφύλακας» του Λεμπιδάκη ενώ η δεύτερη ομάδα του μαντρά, του εμπρηστή των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και αγρότη και του μεσίτη, είχαν έναν κοινό. Ήταν όλοι τους μέλη στον ίδιο σύλλογο ενάντια στους πλειστηριασμούς, άρα η προσέγγιση σε αυτούς είχε κοινή αφετηρία.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι πλέον ψάχνουν για πιο περιφερειακά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και άλλωστε αποδείχτηκε έως τώρα ότι δεν υπήρχε επαφή με έγκλειστους του Κορυδαλλού, εκτός και αν πήραν κάποιες… ιδέες.

Ύστερα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την πολύκροτη αυτή υπόθεση, διαπίστωσαν πως τα ταξίδια στην Αθήνα και η αποστολή και ανταλλαγή μηνυμάτων από την Πρωτεύουσα έγινε με μόνο στόχο να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» των αστυνομικών και σε μία προσπάθεια αποπροσανατολίσουν τις έρευνες, κάτι που βέβαια δεν κατάφεραν, αφού ο σκληρός πυρήνας των απαγωγέων είχε μπει στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων των Αρχών από τα μέσα του καλοκαιριού.

Είχαν εσωτερική πληροφόρηση;

Αυτό που οι αστυνομικοί τονίζουν, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει τυχόν εμπλοκή μέσα από το ευρύτερο περιβάλλον του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Βεβαίως, τον παρακολουθούσαν πολύ στενά σχεδόν έναν μήνα πριν αποφασίσουν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους και έτσι όντως είχαν αποκτήσει πολύ καλή εικόνα των δρομολογίων του και συνηθειών του, ωστόσο η πληροφόρηση είναι ένα κομμάτι των ερευνών που θα απασχολήσει και την συνέχεια των ερευνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα