Απαγωγή στην Κύπρο: Δεν κακοποιήθηκαν τα δύο 11χρονα αγόρια

Απαγωγή στην Κύπρο: Δεν κακοποιήθηκαν τα δύο 11χρονα αγόρια
Κύπρος αστυνομία - Φωτό αρχείου AP

Δεν προκύπτει θέμα κακοποίησης των δύο αγοριών που απήχθησαν την Τρίτη στην Κύπρο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Ο δράστης της απαγωγής των δύο ανήλικων αγοριών στην Κύπρο, Γ.Ν., δεν τα κακοποίησε σωματικά, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις.

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και πρόσθεσε ότι στην κατάθεσή του παραδέχθηκε την απαγωγή.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι την πληροφορία για το σημείο που βρισκόταν ο 35χρονος έδωσε πολίτης, ενώ επαίνεσε την άρτια επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν τα μέλη της αστυνομίας.

Ο αρχηγός του σώματος χαρακτήρισε ωφέλιμο τον θεσμό τού παρατηρητή της γειτονιάς (θεσμός που λειτουργεί σε επίπεδο δήμου), καθώς η κρίσιμη πληροφορία προήλθε από πολίτη-παρατηρητή.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τα παιδιά των πολιτών βρίσκονται σε κίνδυνο.

Υπό 8ήμερη κράτηση ο δράστης

Λίγο νωρίτερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στην Κύπρο αποδέχτηκε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του 35χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τη χθεσινή απαγωγή των δύο ανήλικων αγοριών από το σχολείο τους.

Ο δράστης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων θυρών. Ο 35χρονος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο 35χρονος ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα