Κύπρος: Στο δικαστήριο ο απαγωγέας των δύο αγοριών - Αποκλείεται να ενήργησε για λύτρα

Κύπρος: Στο δικαστήριο ο απαγωγέας των δύο αγοριών - Αποκλείεται να ενήργησε για λύτρα
POLITIS.COM.CY

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη καθώς ο ισχυρισμός του ότι σκόπευε να ζητήσει λύτρα δεν γίνεται πιστευτός από τους αστυνομικούς.

Ενώπιον του δικαστηρίου της Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών. Οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες όλη την Κύπρο.

Ο 35χρονος καθ'ομολογία δράστης, από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο 35χρονος ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαγωγή στην Κύπρο: Ύποπτα ευρήματα στο διαμέρισμα του φερόμενου ως δράστη

Απαγωγή στην Κύπρο: Τι είπε ο πληροφοριοδότης - Τα παιδιά φαίνονταν ναρκωμένα

SHARE:

24Media Network