Απειλές και ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απειλές και ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Στιγμιότυπο από την κατάθεση της Δήμητρας Ζώρζου την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 Eurokinissi

Η πολιτική αγωγή καταγγέλλει ότι κατηγορούμενος απείλησε αυτόπτη μάρτυρα ενώ εκείνη κατέθετε στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απειλές από κατηγορούμενο στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ εκείνη κατέθεταν στο δικαστήριο, κατήγγειλε η πολιτική αγωγή.

Η Δήμητρα Ζώρζου δέχθηκε τις απειλές του Ιω. Καζαντζογλου, όταν κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αναγνωρίζει στο σωματότυπο του τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά τη μοιραία νύχτα.

“Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ”, ήταν τα λόγια του, ενώ σηκωνόταν  από το εδώλιο, με την νεαρή μάρτυρα να βγαίνει κακήν κακώς και κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γ.Ρουπακία στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας.

Η μάρτυρας κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους και δείχνοντας τον Ιωαν. Καζαντζόγλου είπε: “είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά”.

Πρ.: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;

Μαρ.: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι  αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός

Καζαντζόγλου (σηκώνεται όρθιος καθ΄υπόδειξη της προέδρου): Κοίταξε με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;

Μαρ.: Ναι

Ο κατηγορούμενος κατά την πολιτική αγωγή, απείλησε τη μάρτυρα, ενώ συγκατηγορούμενός του του κρατούσε το μπράτσο.

“Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε”  φώναζαν από την πολιτική αγωγή και από το ακροατήριο”.

“Εχω δεχθεί τηλεφωνήματα”

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, η μάρτυρας συνέχισε να καταθέτει λέγοντας ότι έχει δεχτεί τηλεφωνήματα που προφανώς θεωρεί ότι είναι απειλητικά, γιατί είναι από απόκρυψη και δεν της μιλά κανείς από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου. “Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρα με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ.Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν οι έντονες αντιπαραθέσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα