Από σφαίρα στο κεφάλι ο θάνατος του Βέλγου τουρίστα στον Νέο Κόσμο

Από σφαίρα στο κεφάλι ο θάνατος του Βέλγου τουρίστα στον Νέο Κόσμο

Κατά την νεκροτομή βρέθηκε μία σφαίρα μικρού διαμετρήματος των 7,65 χιλιοστών στον εγκέφαλό του με πύλη εισόδου πίσω και κάτω από το αυτί, ενώ το τραύμα που είχαν δει αρχικά στο μέτωπο, αστυνομικοί και ιατροδικαστής στο σημείο ήταν από την πτώση του στο έδαφος

Ένοπλη ληστεία στον δρόμο που εξελίχθηκε στραβά, μαφιόζικη εκτέλεση, είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που προβληματίζουν τις Αρχές για τα κίνητρα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 54χρονου Βέλγου τουρίστα, όπως αποδεικνύεται από την νεκροτομή τελικά, σε αλσύλλιο στον Νέο Κόσμο τη νύχτα της Παρασκευής, επί της οδού Φανοσθένους 14, πίσω από το ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

Πρόκειται για έναν 54χρονο Βέλγο τουρίστα που είχε έρθει μόνος του για ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα και έμενε σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν όλα τα χρήματά του και το κινητό του τηλέφωνο ανέγγιχτα, ενώ βρέθηκε μπρούμυτα πεσμένος και έφερε ένα βαθύ τραύμα στο μέτωπο λίγο πάνω από το δεξί μάτι, τα οποίο είχε οπή και σχισμή.

Η πρώτη εντύπωση που έδινε είναι ότι πιθανόν να ήταν θύμα πυροβολισμού όμως ο ιατροδικαστής που πήγε στο σημείο άφησε από την πρώτη στιγμή  όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφού το είδος του τραύματος δεν ομοίαζε ξεκάθαρα με πυροβολισμό.

Σήμερα έγινε η νεκροψία-νεκροτομή κατά την οποία διαπιστώθηκε πως έφερε μία άλλη μικρή οπή από πυροβολισμό με πύλη εισόδου του τραύματος πίσω και κάτω από το αυτί και εντοπίστηκε βολίδα μικρού διαμετρήματος των 7,65 χιλιοστών στον εγκέφαλό του, ενώ το τραύμα που έφερε στο μέτωπο προκλήθηκε κατά την πτώση του στο έδαφος.

Πρόκειται λοιπόν για απόπειρα ληστείας κατά την οποία το θύμα αντιστάθηκε ο δράστης όπως τον είχε ακινητοποιήσει με το όπλο πίσω από το αυτί, πυροβόλησε, τρόμαξε και έφυγε δίχως να πάρει τίποτα, ή υπάρχει κάποια περίεργη συναλλαγή πίσω από το ταξίδι του Βέλγου στην Αθήνα.

Από την αρχική επαφή που είχαν οι ελληνικές Αρχές με το Βέλγιο δεν προέκυψε κάτι ωστόσο γίνεται εκτενέστερη έρευνα πλέον διεθνώς, μέσω Europol και Interpol που ενημερώθηκαν σχετικά, για το αν έχει απασχολήσει το θύμα πουθενά για κάτι ύποπτο. Άλλωστε μπορεί να είναι Βέλγος υπήκοος αλλά το όνομά του μοιάζει ιταλικό και έμενε στην Ισπανία…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά απόμερο και ειδικά τη νύχτα και σίγουρα δεν έχει κάπου κοντά ένα μνημείο ή ένα τουριστικό αξιοθέατο που να δικαιολογεί την παρουσία του στο σημείο, αντιθέτως είναι κακόφημη γειτονιά και ειδικά τόσο αργά τη νύχτα προκαλεί εύλογες απορίες η παρουσία του εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βέλγος τουρίστας ο νεκρός που βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι στον Ν. Κόσμο

SHARE: