Απόστρατος της ΕΥΠ μετέφερε κλοπιμαία στο "στρατηγείο" των λαθρεμπόρων χρυσού

Απόστρατος της ΕΥΠ μετέφερε κλοπιμαία στο "στρατηγείο" των λαθρεμπόρων χρυσού

Επιχειρησιακό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε και ένας 54χρονος απόστρατος αστυνομικός που υπηρετούσε στην ΕΥΠ, ο οποίος μετέφερε αγνώστου προέλευσης, πιθανόν κλοπιμαία, χρυσαφικά και κοσμήματα, που κατέληγαν στο χρυσοχοείο ενός Ιταλού στο κέντρο της Αθήνας και τα μετέφερε στο «στρατηγείο» του Τούρκου στην οδό Αριστείδου-Υπάρχει και βίντεο που τον έχει καταγράψει.

Μετά τον αστυνομικό της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων (VIP) που παρείχε πληροφορίες στο κύκλωμα και μάλιστα τους προειδοποίησε για την αστυνομική επιχείρηση που ετοίμαζαν οι Αρχές σε βάρος τους, δίχως να γνωρίζει βεβαίως λεπτομέρειες, ακόμη ένα πρόσωπο που προέρχεται από νευραλγική Υπηρεσία προκύπτει πως είχε ρόλο στο κύκλωμα των λαθρεμπόρων χρυσού.

Επιχειρησιακό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε λοιπόν ένας 54χρονος απόστρατος αστυνομικός που υπηρετούσε παλιότερα στην ΕΥΠ, ο οποίος μετέφερε αγνώστου προέλευσης, πιθανόν κλοπιμαία, χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία κατέληγαν στο χρυσοχοείο ενός Ιταλού στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί τα μετέφερε με την μοτοσικλέτα του στο «στρατηγείο» του Τούρκου στην οδό Αριστείδου.

Μάλιστα για τον ρόλο του απόστρατου στελέχους της ΕΥΠ υπάρχει και βιντεοσκόπηση στην κατοχή των Αρχών που έχει καταγράψει καρέ-καρέ τις κινήσεις του και την μεταφορά των αγνώστου προελεύσεων χρυσαφικών στον χώρο της οδού Αριστείδου.

ADVERTISING

Τα χρυσαφικά αυτά που οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι προϊόν κλεπταποδοχής που κατέληξαν στο χρυσοχοείο του Ιταλού, θα κατέληγαν και αυτά στο χυτήριο και από εκεί ως πλάκες πλέον, θα παραδίδονταν στον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου που θα τα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο απόστρατος της ΕΥΠ λογοδοτούσε στον Τούρκο και πιθανόν εκείνος προσέγγισε και τον νεαρό αστυνομικό και τον «στρατολόγησε» ως πληροφοριοδότη.

Οι υψηλές γνωριμίες του κυκλώματος με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκληματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου κυκλώματος είχε καταφέρει να εξελίσσεται όχι μόνο με «πλάτες» στην γειτονική χώρα αλλά είχαν αναπτυχθεί και υψηλές γνωριμίες για τις οποίες ο «εγκέφαλος» έκανε και «χάρες».

Ενδεικτική είναι η τηλεφωνική συνομιλία που κατέγραψε ο «υπερκοριός» μέσω της οποίας προκύπτει ότι το κύκλωμα θα παραλάμβανε 130.000 (χωρίς να αναφέρεται το νόμισμα) από τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης για να του τα “φυλάξουν”… λόγω των πιέσεων που δεχόταν η τουρκική λίρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αστυνομικός στο κύκλωμα χρυσού: Αποσπάστηκε από την ασφάλεια του Αβραμόπουλου

Κούγιας για Ριχάρδο: Άσχετοι αστυνομικοί διόγκωσαν την υπόθεση

Κύκλωμα χρυσού - Ριχάρδος: Τρία βίντεο αποκαλύπτουν την δράση του κυκλώματος

SHARE:

24Media Network