Αρκαδία: Περισσότερα από 700 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν σε χασισοφυτεία

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, στη περιοχή της Αρτέμιδας, μέσα σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο. 
Προχθές (22-6-2013) το πρωί, συνελήφθη στο χώρο της φυτείας ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 44 ετών,  τη στιγμή που πότιζε τα δενδρύλλια. Μετά από έρευνα βρέθηκαν και εκριζώθηκαν εβδομήντα τρία (73) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,7 έως 2 μέτρων και σαράντα έξι (46) δενδρύλλια μικρού ύψους, φυτεμένα σε γλαστράκια.
Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ένα (1) κυνηγετικό όπλο και είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.  
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, στη περιοχή της Αρτέμιδας, μέσα σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο. Προχθές (22-6-2013) το πρωί, συνελήφθη στο χώρο της φυτείας ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 44 ετών, τη στιγμή που πότιζε τα δενδρύλλια. Μετά από έρευνα βρέθηκαν και εκριζώθηκαν εβδομήντα τρία (73) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,7 έως 2 μέτρων και σαράντα έξι (46) δενδρύλλια μικρού ύψους, φυτεμένα σε γλαστράκια. Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ένα (1) κυνηγετικό όπλο και είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. G4PHOTOS

Οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη της χασισοφυτείας και διέμεναν σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα κοντά σε αυτή

Σε δασώδη περιοχή των Βουρβούρων Αρκαδίας εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης,  χασισοφυτεία, αποτελούμενη από 706  δενδρύλλια κάνναβης. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το πρωί, μετά από ταυτόχρονες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη Αρκαδίας , τρεις Αλβανοί, ηλικίας 24, 30 και 32 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν το πρωί, στοχευμένες ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη Αρκαδίας. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Δημητσάνας και Παραλίου Άστρους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε πυκνή δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βουρβούρων Αρκαδίας, εντοπίστηκε η φυτεία και παράλληλα κοντά στη φυτεία , σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα, συνελήφθηκαν ο 24χρονος και ο 30χρονος, οι όποιοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη της φυτείας. Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, τρεις γεμιστήρες, 194 φυσίγγια,  πέντε κινητά τηλέφωνα, σπόροι κάνναβης και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας (λάστιχα, εργαλεία κ.α.).

Παράλληλα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει να εφοδιάζει τους ανωτέρω με τα απαραίτητα εφόδια, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 32χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 650 ευρώ, σπόροι κάνναβης, ένας σουγιάς, ένα κινητό τηλέφωνο, είδη ρουχισμού και αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν στην καλλιέργεια της φυτείας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

SHARE:

24Media Network