Χαλκίδα: Εξιχνιάστηκε δολοφονία επιχειρηματία – Δράστες δύο Σύροι, γνωστοί του θύματος

Χαλκίδα: Εξιχνιάστηκε δολοφονία επιχειρηματία – Δράστες δύο Σύροι, γνωστοί του θύματος
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης Eurokinissi

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ως δράστες της ανθρωποκτονίας δύο αλλοδαποί. Μετέβησαν στην οικία του θύματος μαζί με τον ίδιο.

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, η ανθρωποκτονία σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 12 Νοεμβρίου, εντός της οικίας του, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Έπειτα από συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Σύροι 46 και 27 ετών αντίστοιχα. Οι δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα , η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στις 12 Νοεμβρίου, ενώ ο θάνατος του θύματος προήλθε δια ασφυξίας. Το ίδιο το θύμα, είχε κλείσει ραντεβού μαζί τους την μοιραία νύχτα. Οι δράστες μετέβησαν στην Χαλκίδα από την Αθήνα, όπου διέμεναν, τους παρέλαβε με το αυτοκίνητό του και τους οδήγησε ο ίδιος στο σπίτι του, γι’ αυτό και τα σκυλιά του δεν αντέδρασαν.

Από την οικία του θύματος, οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας.

Τόσο από το σπίτι όσο και από το αυτοκίνητο του θύματος είχαν ληφθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ είχαν αναλυθεί και βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες, στην περιοχή που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες το αυτοκίνητο του θύματος.

Οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας μέσω Β. Αιγαίου, ενώ ο ένας εξ αυτών, είχε συλληφθεί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα