Χειροπέδες σε πλοίαρχο και Α' Μηχανικό για λαθρεμπορία καυσίμων

Χειροπέδες σε πλοίαρχο και Α' Μηχανικό για λαθρεμπορία καυσίμων

Σύλληψη πλοιάρχου και Α' Μηχανικού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για λαθρεμπορία καυσίμων

Ο πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του δεξαμενόπλοιου "ΜΙΝΙΤΑΝΚ ΟΝΕ" με σημαία Μάλτας συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία καυσίμων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται:

"Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του Δ/Ξ “ΜΙΝΙΤΑΝΚ ΟΝΕ” σημαίας Μάλτας, στην νησίδα αγκυροβολίου φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών ιδιωτικής εταιρείας, από στελέχη της οικίας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, στελέχη κλιμακίου Τμήματος Επιθεώρησης Πλοίων και του Τμήματος Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, διενήργησαν έλεγχο στο ανωτέρω Δ/Ξ και συγκεκριμένα στις δεξαμενές χρήσης καυσίμου. Κατά την μέτρηση διαπίστωσαν ότι 16,6 m/t Fuel Oil και 7,3 m/t Diesel Oil δεν ήταν καταχωρημένες στο Βιβλίο Πετρελαίου και επιπλέον δεν είχαν συμπεριληφθεί στο υποβληθέν δηλωτικό στο Β' Τελωνείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, συνελήφθησαν ο 51χρονος Πλοίαρχος και ο 59χρονος Α΄ Μηχανικός του Δ/Ξ “ΜΙΝΙΤΑΝΚ ΟΝΕ” σημαίας Μάλτας για λαθρεμπορία καυσίμων, ενώ το εν λόγω πλοίο και η πλεονάζουσα ποσότητα καυσίμου κατασχέθηκαν.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης".

πηγή: thestival.gr

SHARE:

24Media Network