Χίος: Πυροβόλησε στο πρόσωπο και τον θώρακα έναν 47χρονο εξαιτίας προσωπικών διαφορών

Χίος: Πυροβόλησε στο πρόσωπο και τον θώρακα έναν 47χρονο εξαιτίας προσωπικών διαφορών
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ ΤΩΝ ΥΜΗΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (JEEP) ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΠΚΕ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Το θύμα παρά τα σοβαρά τραύματά του και την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας, πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Συνελήφθη, χθες στο Βροντάδο της Χίου, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 47χρονου κατοίκου της περιοχής, που διαπράχθηκε χθες στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου.

Πρόκειται για έναν 32χρονο επίσης Έλληνα, που μένει περιστασιακά κάποια διαστήματα στην Χίο και κάποια άλλα στην Αθήνα και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα , σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 32χρονος, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού που είχε με τον 47χρονο, μέσα στο τροχόσπιτο του θύματος, τον πυροβόλησε με πιστόλι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο και στο θώρακα, ενώ του προκάλεσε επιπλέον σωματικές βλάβες στο λαιμό, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Αμέσως μετά διέφυγε σε κοντινό αλσύλλιο όπου έκρυψε το όπλο σε μία εγκαταλελειμμένη αγροικία και κρύφτηκε στο δάσος, όμως ένας αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε την Αστυνομία και αμέσως εντοπίστηκε ο δράστης μέσα στο αλσύλλιο και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε και το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο δράστης και υπέδειξε στους αστυνομικούς που το είχε κρύψει. Κατά την ανάκριση δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος και περιορίστηκε να πει στους αστυνομικούς μόνο ότι το κίνητρό του ήταν προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα, χωρίς να θελήσει να επεκταθεί περισσότερο.

Το θύμα του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Χίου και στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στον Ερυθρό Σταυρό, για περεταίρω νοσηλεία. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα