Χτυπούσαν ηλικιωμένες και τις έσερναν για να τους αρπάξουν τσάντες και αλυσίδες λαιμού

Χτυπούσαν ηλικιωμένες και τις έσερναν για να τους αρπάξουν τσάντες και αλυσίδες λαιμού
Περιπολικό αστυνομίας Eurokinissi

Συνελήφθη ένας 23χρονος Ρομά, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, ένας 23χρονος Ρομά, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην περιοχή. Πρόσθετα, αναζητούνται τρία μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, οι κατηγορούμενοι στοχοποιούσαν ηλικιωμένες γυναίκες που κινούνταν πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, τις προσέγγιζαν και στη συνέχεια άρπαζαν με βίαιο τρόπο τις τσάντες ή τις αλυσίδες λαιμού που φορούσαν.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες δεν δίσταζαν να σύρουν στο έδαφος τα θύματα τους, προκαλώντας τον τραυματισμό τους, ή να τις ακινητοποιούν από το λαιμό. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις ληστειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα