Χυδαίες εκφράσεις, απειλές και τα τελευταία λόγια του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Χυδαίες εκφράσεις, απειλές και τα τελευταία λόγια του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προσάγονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Eurokinissi

Με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις "υποδέχθηκαν" την πολίτικη αγωγή και συγγενείς του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι κατηγορούμενοι.

“Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..”. Με αυτά τα λόγια ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος φαίνεται πως επιχείρησε να κατευνάσει τους δολοφόνους του το μοιραίο βράδυ στο γραφείο του.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η σύζυγός του, Βικτώρια Γριμάνη, κατέθεσε για τα όσα εκ των υστέρων έμαθε, επισημαίνοντας ότι οι δράστες ήθελαν «να φύγει το μήνυμα». Η μάρτυρας αλλά και άλλοι συγγενείς που επίσης κατέθεσαν, συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου, και πώς ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ο συνήγορος του.

Η κ. Γριμάνη είπε επίσης πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του, αν και το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Κατά τη διαδικασία, ένταση προκλήθηκε όταν το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Μικέλα Καστριότ, του κατηγορούμενου που μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκου, για ολιγοήμερη διακοπή. Ο ίδιος και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα, η πολιτική αγωγή ζήτησε τη μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα για να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η δίκη συνεχίζεται στις 15 Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα