Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: “Ήθελα να τον βλάψω, όχι να τον σκοτώσω”

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: “Ήθελα να τον βλάψω, όχι να τον σκοτώσω”
Φωτογραφία από το γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2017 eurokinissi

Ο Μικ. Κάστριοτ κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, αποδέχθηκε κατά τη διαδικασία, ότι τον πυροβόλησε.

Στην αποδοχή της κατηγορίας μόνο ως προς τον πυροβολισμό, αλλά όχι ως προς το αποτέλεσμα προχώρησε ο Μικέλα Κάστριοτ, κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος Αλβανός, που φέρεται τη Δευτέρα να σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του Αρμπερ Μπόκα, δήλωσε ένοχος όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά για αυτο της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά. Οπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Από την ακροαματική διαδικασία, η οποία διενεργήθηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου αλλά και πλήθος φίλων και συναδέλφων να βρίσκονται εμφανώς συγκινημένοι στη δικαστική αίθουσα, απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων κρατούνται για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους, ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και μάρτυρας για τον οποίο είχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του, καθώς αρνείτο να προσέλθει για να καταθέσει. Οι δύο άνδρες δεν μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκονται, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους. Μάλιστα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, διατάσσοντας να μεταχθούν ενώπιον του οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και κρατούμενοι.

Στο μεταξύ, η δίκη ξεκίνησε χωρίς την ύπαρξη πιστοποιητικού θανάτου του Αρμπερ Μπάκο, ο οποίος έπεσε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού τη Δευτέρα από τον συγκατηγορούμενό του Κάστριοτ. Μάλιστα, αυτό προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία, αφού προσκομίστηκε από τους αστυνομικούς μόνο μία απλή βεβαίωση για το θάνατο του κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία, έγγραφο το οποίο δεν στάθηκε ικανό για να αποφασίσει άμεσα το δικαστήριο την παύση της ποινικής δίωξη για τον Αρμπέρ Μπάκο. Αποτελέσμα ήταν η πολύωρη διακοπή της δίκης, προκειμένου να βρεθεί ένα έγγραφο, που να ενημέρωνε τυπικά το ΜΟΔ για το θάνατο του Μπάκο. «Χωρίς να παύσει η ποινική δίωξη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, ούτε όμως μπορούμε να διακόψουμε για άλλη μέρα σε αυτό το στάδιο. Χρειαζόμαστε ένα επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί το θάνατο, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε» επεσήμανε η πρόεδρος. Τελικά, διαβιβάστηκε στο δικαστήριο η έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά, αιτία θανάτου, η ποινική δίωξη κατά του Αρμπερ Μπάκο.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας είχαν αρχικά παραπεμφθεί σε δίκη πέντε άτομα, εκ των οποίων ο Αλέξανδρος Μάτα που εξακολουθεί να φυγοδικεί, και ο Άρμπερ Μπάκο που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα μέσα στο κελί του. Κατά περίσταση, οι κατηγορίες είναι αυτές της φυσικής και ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα