“Colpo grosso” με πίνακα του Πικάσο σε βάρος επιχειρηματία

“Colpo grosso” με πίνακα του Πικάσο σε βάρος επιχειρηματία
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Προσέγγισαν την επιχειρηματία με το πρόσχημα ότι θα μπορούσαν να βγάλουν εκτίμηση και να βρουν ενδιαφερόμενους αγοραστές για πίνακα του Πικάσο που κατείχε μεγάλης αξίας, άλλα έβγαλαν «φτερά» μαζί με τον πίνακα.

Θύμα μία απίστευτης απάτης και υπεξαίρεσης έργου τέχνης ανυπολόγιστης αξίας, έπεσε μία επιχειρηματίας στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιχειρηματίας διατηρούσε ιδιωτική συλλογή με έργα τέχνης, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένας αυθεντικός πίνακας με υπογραφή του Πικάσο, όπως αργότερα ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος όπου έκανε την καταγγελία για αυτό που της συνέβη.

Η ίδια επιθυμούσε να πουλήσει τον συγκεκριμένο πίνακα και αυτό το έμαθαν δύο επιτήδειοι, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος που της παρουσιάστηκαν ως δήθεν εκτιμητές έργων τέχνης και ως μεσάζοντες. Μάλιστα, της έδωσαν μία εκτίμηση της τάξεως των 300.000 ευρώ και την έπεισαν να τους δώσει τον πίνακα για να τον δείξουν σε δήθεν ενδιαφερόμενους αγοραστές στους οποίους επίσης δήθεν θα μεσολαβούσαν.

Η γυναίκα τους εμπιστεύτηκε τον πίνακα του Πικάσο και τους τον παρέδωσε σε ραντεβού που έδωσαν στις 27 Φεβρουαρίου, όμως τους έδωσε χρονικό περιθώριο μέχρι τις 14 Οκτωβρίου να βρουν αγοραστή και να προχωρήσουν στην πώληση, αλλιώς να της επιστρέψουν τον πίνακα. Το χρονικό αυτό όριο βεβαίως παρήλθε χωρίς ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους απατεώνες, το τελευταίο διάστημα, που προφανώς εκμεταλλευόμενοι την ευπιστία του θύματός τους, προχώρησαν στην υπεξαίρεση του πίνακα και διέφυγαν με αυτόν.

Πλέον διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών και βεβαίως για τον εντοπισμό του ανεκτίμητης αξίας έργου τέχνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version