Δέκα χρόνια φυλακή σε 20χρονη για τη δολοφονία 80χρονου στην Κερκίνη

Απασφαλισμένη χειροβομβίδα, ρωσικού τύπου F1, βρέθηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της ΔΟΥ Γλυφάδας την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013. Άγνωστοι φαίνεται πως την πέταξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη το συγκεκριμένο πολεμικό υλικό δεν εξερράγη.  Το κτήριο, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ, βρίσκεται επί της οδού Γούναρη και στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών (ΤΕΝΞ), προκειμένου να προχωρήσουν στην εξουδετέρωση του πολεμικού υλικού. 
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στη φυλακή 20χρονη που κρίθηκε ένοχη γα τη δολοφονία 80χρονου στην Κερκίνη Σερρών

Στις φυλακές θα οδηγηθεί 20χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία 80χρονου πριν από 4 χρόνια στην Κερκίνη Σερρών. Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών. Ως συνεργός στην ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε 19χρονη, η οποία τιμωρήθηκε με αναμορφωτικά μέτρα.

Σύμφωνα με τις νεαρές κατηγορούμενες -που κατά τη διάπραξη του εγκλήματος ήταν 16 και 15 ετών αντίστοιχα- ο ηλικιωμένος επιτέθηκε για να τις εκμεταλλευτεί σεξουαλικά. Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Σερρών που, εξετάζοντας σε πρώτο βαθμό την υπόθεση, αποφάσισε να τιμωρήσει την 20χρονη σε φυλάκιση 5 ετών και 4 μηνών (αφέθηκε ελεύθερη ενόψει εφετείου), ενώ επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα στην 19χρονη. Για τη δεύτερη κοπέλα η έφεση κρίθηκε αβάσιμη.

SHARE:

24Media Network