Δεκαεπτά νέες φορολογικές παραβάσεις σε 37 ελέγχους στην Αττική

Δεκαεπτά νέες φορολογικές παραβάσεις σε 37 ελέγχους στην Αττική

Συνεχίζονται και δη με ένταση λόγω της εποχής, οι έλεγχοι για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην αγορά της Αττικής

Συνεχίζονται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική

Συνολικά ελέγχθηκαν 37 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις οποίες σε 17 διαπιστώθηκαν παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Οι παραβάσεις αφορούσαν στην ανασφάλιστη εργασία, τη μη έκδοση αποδείξεων, τη μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων απόδοσης Φ.Π.Α. κ.ά.

Δεκαεπτά απασχολούμενοι, βρέθηκαν να εργάζονται χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή από μικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Παγκρατίου και του Χαλανδρίου, όπου κξαι βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Αναλυτικότερα, στο Παγκράτι:

- Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

- Σε καφετέρια εντοπίστηκε ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν είχε καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

- Σε καφετέρια εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

- Σε καφέ - ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

- Σε καφετέρια - μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών ενός φορολογικού μηχανισμού, ενώ εντοπίστηκε και ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν είχε καταχωρηθεί στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

- Σε καφενείο - αναψυκτήριο διαπιστώθηκε να απασχολείται μια εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

- Σε καφετέρια – σνακ μπαρ εντοπίστηκαν δυο εργαζόμενες, οι οποίες δεν ήταν καταχωρημένες στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

- Σε καφενείο - σνακ μπαρ διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Στο Χαλάνδρι:

- Σε καφέ – snack bar διαπιστώθηκαν η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της εταιρείας, η μη υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. για το δ’ τρίμηνο του 2012 και για τα α’ και γ’ τρίμηνα του 2013, καθώς και της Εκκαθαριστικής Δήλωσης Φ.Π.Α. για το έτος 2012. Επίσης, εντοπίστηκε μία υπάλληλος, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

- Σε ψητοπωλείο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού.

- Σε καφετέρια-πιτσαρία διαπιστώθηκε ότι ένας από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

- Σε εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης του φορολογικού μηχανισμού.

- Σε καφέ μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

- Σε καφετέρια - εστιατόριο διαπιστώθηκε ότι δύο από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

- Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

- Σε ψητοπωλείο - οβελιστήριο διαπιστώθηκε ότι ένας από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

- Σε εστιατόριο διαπιστώθηκαν η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ τέσσερις από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Στον αριθμό 11012 και στο e-mail [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

SHARE: