Δεν εξερράγη βόμβα στο ΣτΕ. Παρήλθε το χρονικό όριο

Δεν εξερράγη βόμβα στο ΣτΕ. Παρήλθε το χρονικό όριο

Παρήλθε το χρονικό όριο που είχε δώσει ο άγνωστος που τηλεφώνησε για τοποθέτηση βόμβας στο ΣτΕ. Συνεχίζεται η συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεν εξερράγη τελικά βόμβα στο ΣτΕ στο χρονικό όριο που άγνωστος δράστης έδωσε αφού πήρε τηλέφωνο στο Βήμα στις 10:07 και στις 10:09 αντίστοιχα στην Εφημερίδα των Συντακτών και προειδοποίησε πως θα εκραγεί βόμβα στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομία που απομάκρυνε τον κόσμο, οι δικαστές όμως αποφάσισαν να παραμείνουν στο κτίριο αλλά απλά να βγουν προσωρινά από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Στο σημείο συνεχίζονται οι έρευνες των πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με αρνητικό όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Αν είναι νωρίς, το γεγονός ότι η απειλή δεν έγινε πραγματικότητα οδηγεί στο συμπέρασμα πως ήταν φάρσα.

Η λήξη συναγερμού μετά από έρευνα του κτιρίου, οδήγησε στην εκ νέου έναρξη της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η διάσκεψη

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επρόκειτο να τοποθετηθούν για να αναπτύξουν τις απόψεις τους γύρω από το παραδεκτό και το έννομο συμφέρον των τηλεοπτικών σταθμών. Στη συνέχεια, οι ανώτατοι δικαστές θα κληθούν να ψηφίσουν.

Εφόσον οι σύμβουλοι της Επικρατείας αποδεκτούν την επίμαχη εισήγηση την Παρασκευή, τότε η υπόθεση θα κλείσει σε αυτό το σημείο και οι ανώτατοι δικαστές δεν θα ασχοληθούν καθόλου με την ουσία της υπόθεσης που ειναι η συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ολομέλεια θα κληθεί να εξετάζει την υπόθεση στην ουσία της και σε αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται να οριστεί και νέα διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των κύριων προσφυγών είχε διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και η ένωση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έθεσαν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, αναφορικά με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τον περιορισμό των αδειών στις τέσσερις και την τιμή εκκίνησης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που είχε οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ

SHARE: