Δεσμευθηκαν οι λογαριασμοί της ΑΕΠΙ

Δεσμευθηκαν οι λογαριασμοί της ΑΕΠΙ

Εταιρικοί και προσωπικοί λογαριασμοί των μελών του ΔΣ "πάγωσαν" πριν την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας. Η Εταιρία είχε αρνηθεί, να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο

Στο "πάγωμα" των εταιρικών και προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών, με δικαιούχους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ αποφάσισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Οι δεσμευσεις τόσο των λογαριασμων οσο και θυρίδων, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λίγο πριν την έφοδο που έκανε η Οικονομική Αστυνομία πριν μερικές ημέρες στο λογιστήριο της εταιρίας. Τότε, μεταξύ άλλων κατασψέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίακοι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνα που διεξάγεται.

ADVERTISING

Η απόφαση για τη δέσμευση ήρθε με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ύστερα από το πόρισμα για κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ, και συγκεκριμένα για "τρύπα" 50 εκ.ευρώ και παχυλούς μισθούς που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ το μήνα για τα μέλη του συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική εξέταση αφορά στα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Μια αμαρτωλή υπόθεση

Για την υπόθεση της εταιρίας που διαχειρίζεται το πνευματικό έργο εκατοντάδων καλλιτεχνών της μουσικής κινούνται παράλληλα, τόσο η ποινική έρευνα, όσο και πλήρης φορολογικός έλεγχος που διενεργεί η ΦΑΕ Αθηνών.

Η Εταιρία είχε αρνηθεί, να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο και έτσι είχε σχηματιστεί δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε δοθεί εντολή στην ΦΑΕ Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2015.

Πλέον, μετά το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου που διαβίβασε πρόσφατα στην Εισαγγελία η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, έχει ανοίξει και δεύτερος φάκελος για την Εταιρία με την υπό εξέλιξη ποινική έρευνα. Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, η ΑΕΠΙ εμφανίζει τεράστιες ζημιές, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υπερβολικές αμοιβές σε στελέχη της, έχει αδιανέμητα κέρδη σε καλλιτέχνες και εμφανίζονται υψηλά κέρδη σε συνδεδεμένη με αυτήν εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της έως του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ, σε αλλαγές στη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση όλων των δαπανών της.

24Media Network