Διάλογοι-φωτιά: Εκβιασμοί με κατευθυνόμενα άρθρα από την ομάδα με τις 'πολιτικές προσβάσεις'

ΑΘΗΝΑ - ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Αποκαλυπτικό για ονόματα και πρόσωπα είναι το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για την υπόθεση εκβιασμών που φέρονται να έπρατταν οι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη". Έβαζαν πολιτικούς και επιχειρηματίες στο στόχαστρο και επιχειρούσαν χτυπήματα μέσω δημοσιευμάτων

Αναφορά σε δεκάδες ονόματα πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων, γίνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση εκβιασμών μέσω διαφόρων Μέσων Ενημέρωσης.

Από τα στοιχεία τα οποία έχει πλέον στη διάθεσή της η 20η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προκύπτουν παρασκηνιακές κινήσεις, ενώ υπάρχουν αναφορές σε πρόσωπα όπως ο υπουργός Επικρατείας Νικ. Παππάς, ο πρόεδρος της αξιωματιικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Τα μέλη της φερόμενης ομάδας τα οποία πάντως αρνούνται τις κατηγορίες, εμφανίζονται να  επιχειρούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν τη δύναμή τους, κάνοντας αναφορά ακόμη και σε... συμφωνία (!) μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, για να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν στις 11 Φλεβάρη, οταν η Α.Κ. ( υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά ο οποίος "απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ακρόπολη", Παν. Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ", απειλώντας την ως εξής: "Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θυμα bullying".

Το ιστορικό

Αργότερα τους συνάντησε και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleous.gr. Μαζί της πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.

Σε δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα, ο Π. Μουσσάς την προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους, διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ. Της ανέφερε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και απείλησε το παιδί της λέγοντας "έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου", δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία, όπως κατέθεσε η ίδια.

Στην ίδια συνάντηση, πάντα σύμφωνα με το διαβιβαστικό, απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στο Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα "Ακρόπολη".

Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και Άττικα Bank ο Π. Μουσσάς φέρεται να απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρ. Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Π. Μαυρίκο.

Μετά από αυτή την κατάθεση της Α.Κ., όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.

Στις 12 Φλεβάρη η Α.Κ. συναντήθηκε με το Π. Μουσσά στο Φλοίσβο και η συνάντησή τους ηχογραφήθηκε. Σε αυτή τη συνάντηση ο Π. Μουσσάς ανέφερε πως οι φίλοι του έχουν φτιάξει μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: "όταν θέλουμε να γ.......με, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γ.......με μέσα από την κυβέρνηση".

Οι τηλεοπτικές άδειες

Από τη συνομιλία φάνηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο Π. Μαυρίκος, ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών. Στη συνάντηση ο Π. Μουσσάς ανέφερε ότι ο Π. Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του Βαγγ. Μαρινάκη, του Βαγγ. Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο όπως είπε υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τεως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.

Όταν η Α.Κ. ρώτησε τί θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στο Π. Μαυρίκο, ο Π. Μουσσάς της απάντησε: "Αμα δεν του δώσουμε θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι τον χρησιμοποιούμε".

Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πολλούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν.

Στη συνέχεια, φέρεται να της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για τον Π. Μαυρίκο και της είπε ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου 500.000 - 550.000 ευρώ (20.000 ευρώ από ΕΥΔΑΠ, 80.000 ευρώ από ΕΛΠΕ, 80.000 ευρώ από ΔΕΗ, 100.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και άλλα ποσά από διάφορες εταιρίες).

Στη συνέχεια της είπε ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός ανεβοκατεβάζοντας άρθρα και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές, παραθέτοντας σειρά ονομάτων από ανθρώπους που εργάζονται κυρίως σε ιστοσελίδες.

Αναφορές στον Νίκο Παππά

Παράλληλα, εμφανίζεται να της ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, να μεσολαβήσει στην Attica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως το Π. Μουσσά στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα λέγοντάς της χαρακτηριστικά: "Με τον άλλο το μ.......α τί έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά του και δεν θέλω... να μην μας απασχολεί. Να μην μας χαλάσει το σύστημα".

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Π. Φουσσάς φαίνεται πως επικοινώνησε με το διευθυντικό στέλεχος ιστοσελίδων, ενημερώνοντάς τον πως θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και για αυτό θα έπρεπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους.

Αργότερα, ο Π. Μουσσάς εμφανίζεται να επικοινώνησε με τον συγκατηγορούμενό του Π. Μαυρίκο και τον ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με την Α.Κ. όλα πήγαν "εντάξει και καλύτερα".

Στη συνέχεια, ο Π. Μαυρικος ενημέρωσε τον Π. Μουσσά ότι στις 13 Φεβρουαρίου στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" θα υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι για τον "αρχιμανδρίτη", εννοώντας τον υπουργό Νικ. Παππά.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ηχογραφήσουν μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στην Α.Κ. στον Π. Μουσσά και τον Π. Μαυρίκο. Ο τελευταίος φέρεται να της είπε πως έχει παράπονα από την ΕΥΔΑΠ, αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα.

Ως δείγμα καλής θέλησης δε, είπε πως δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ του υπουργείου Επικρατείας. Επίσης, της ανέφερε ότι έχει μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο σε βάρος του Β. Μαρινάκη καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Η Ρένα Δούρου, που δεν δίνει χρήματα

Της ανέφερε ότι η Ρένα Δούρου διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και η ομάδα θα μπορούσε να εισπράξει και από εκεί χρήματα. Όταν έφυγε ο Π. Μαυρίκος, ο Π. Μουσσας ανέφερε στην Α.Κ. ότι αυτός είναι τρελός και μπορεί να γραψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να χτυπήσουν, αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα.

Σε άλλη συνάντηση μεταξύ των Α.Κ., Π. Μουσσά και Χρ. Φράγκου, ο τελευταίος φέρεται να λέει ότι μέσω του Π. Μαυρίκου έπρεπε να επιτεθούν στη ΔΕΗ, με σκοπό να την εκβιάσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις. Οι Φραγκος και Μουσσάς φαίνονται να ανέφεραν ότι θα έκαναν το ίδιο με την περιφεριάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: "Η Δούρου μ......α, για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι... και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας δεν θα πάρεις".

Παράλληλα, σχολίασαν ότι για να εισπράξει κανείς χρήματα από την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Π. Μουσσάς ενημέρωσε την Α.Κ. ότι ο βουλευτής Κωστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα κατέθετε επερώτηση στη Βουλή γα την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ, αλλά και ότι ο Π. Μαυρίκος ανέμενε χρήματα και εντολή για το ποιόν να χτυπήσει.

Ο Π. Μουσσάς φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ενημέρωση, με σκοπό την επίθεση σε άτομα που είτε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους είτε επιχειρούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του.

Σε επικοινωνία του με διευθυντή της ενημερωτικής ιστοδελίδας, φέρονται να αναφέρθηκαν στις Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά και στις φήμες που τις ήθελαν υποψίες για τη θέση προέδρου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, φέρονται να ανέφεραν ότι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά, προκειμένου να αρχίσουν να τις καίνε με δημοσιεύματα με σκοπό να αναλάβει πρόεδρος δικός τους άνθρωπος. Μάλιστα, ο Π. Μουσσάς εμφανίζεται να είπε χαρακτηριστικά: "Εχω δύναμη να τους γ.......σω και να τις κάψουμε τελείως".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύκλωμα εκβιαστών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίωξη για κακούργημα στον εκδότη της 'Ακρόπολης'

Στον Εισαγγελέα ο εκδότης της εφημερίδας 'Ακρόπολη', Π. Μαυρίκος

Πακτωλός χρημάτων μέσα από εκβιασμούς για τον εκδότη της εφημερίδας 'Ακρόπολη'

SHARE:

24Media Network