Π. Σεϊρλής για Χρυσή Αυγή: ‘Οργάνωση τρελών, που δολοφονούν’

Π. Σεϊρλής για Χρυσή Αυγή: ‘Οργάνωση τρελών, που δολοφονούν’
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Δεν συνέχισε την κατάθεσή της η Ειρήνη Φύσσα, αδελφή του Παύλου, για λόγους υγείας. Ξεκίνησε η κατάθεση του πρώτου αυτόπτη μάρτυρα και φίλου του 34χρονου μουσικού

“Το συμπερασμά μου είναι μια οργάνωση τρελών, που το μονο που θέλουν να κάνουν, είναι να δολοφονούν ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις. Ανεξαρτήτου φύλου ή ιθαγένειας. Αν δεν είσαι φίλος, είσαι εχθρός τους”. Με αυτά τα λόγια ο Παύλος Σεϊρλής, περιέγραψε τα όσα έζησε το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το χέρι του Γ. Ρουπακιά.

Ο Π. Σεϊρλής, ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας  που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η παρέα του, αναγνωρίζοντας αρκετούς από τους κατηγορούμενους, που είτε βρίσκονταν στην επίθεση είτε στο αμάξι του Γ. Ρουπακιά.

Η κατάθεσή του ξεκίνησε σήμερα, καθώς η αδελφή του αδικοχαμένου μουσικού Π. Φύσσα, Ειρήνη, δεν προσήλθε να συνεχίσει. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, βρίσκεται σε κατάσταση λοχείας και δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πότε θα έρθει.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα, ο οποίος το μοιραίο βράδυ βρέθηκε στην καφετέρια “Κοράλι” με τους φίλους του για να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα, αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησα. “Φεύγοντας, ακούσαμε από περίπου 40 άτομα, ‘ελάτε εδώ ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε’. Ήταν μαυροφορεμένα με παντελόνια παραλλαγής και κρατούσαν ρόπαλα. Αρχισαν να μας κυνηγάνε” ανέφερε.

Επανειλλημένα ρωτήθηκε από το δικαστήριο για την ομάδα που τους επιτέθηκε και αν γνωρίζει αν δέχθηκε εντολή: “Γνωρίζω ότι όποιος πηγαίνει οπλισμένος σε ένα μέρος, πηγαίνει για κακό”.

“Οργάνωση τρελών”

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή είπε: “Είναι ένας στρατός, όλα πάνε βάση εντολών. Στον Τύπο έχουν δηλώσει ότι είναι απόγονοι των ναζί. Αυτοί τα λένε. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Το συμπερασμά μου είναι μια οργάνωση τρελλών, που το μόνο που θέλουν να κανουν είναι να δολοφονουν ανθρώπους διαφορετικές απόψεις. Ανεξαρτητου φύλου ή ιθαγένεια. Αν δεν είσαι φίλος, είσαι εχθρός τους”.

Συνέχισε δε πως “έχω μάθει ότι η οργάνωση κινείται ως στρατός. Κάνουν οργανωμένες επιθέσεις και να έχουν αριθμητική υπεροχή και πάντα οπλισμένοι. Εχω διαβάσει ότι παίρνουν εντολές άνωθεν, χωρίς να ξέρω ακριβή οργάνωση. Πάντως, πρόσφατα ο γ.γ. δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και αλλού έχει πει ότι είναι απόγονοι των ναζί. Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει έπαιρναν εντολή από το Λαγό και αυτός απ΄ό πάνω. Όλα είναι αλυσίδα”.
Πρ: Μάθατε ποιός έδινε εντολές;
Μάρτυρας: Ο Λαγός ξέρω σίγουρα ότι τους έδωσε εντολή, μέσω του Πατέλη. Δεν γνωρίζω τί ακριβώς είναι ο Πατέλης, αλλά είχε από κάτω του 50 άτομα. Άρα κάποιος είναι. Υπάρχει σχέση των δύο και φαίνεται ότι υπάρχει εντολή από τον Λαγό να ξεκινήσει επίθεση σε εμάς.
Νωρίτερα, κατέθεσε πως ο ίδιος χτυπήθηκε πλευρικά, αλλά δεν τραυματίστηκε. “Πάνω στην επίθεση αρχίσαμε να τρέχουμε. Απομόνωσαν τον Παύλο, σε καποιο σημείο και εμένα. Εγώ κατάφερα να ξεφύγω και κατευθύνθηκα σε ένα στενό. Είδα ένα όχημα να μπαίνει ανάποδα στη Λαμπράκη. Κρυφτηκα σε μια πυλωτη. Είδα μια μορφή να κατεβαίνει με αμάξι αντίθετα την Τσαλδάρη. Σκεφτηκα ότι δεν είναι τυχαίο αυτό, είναι σαν να πηγαίνεις ανάποδα μπροστά στη Βουλή” κατέθεσε ο μαρτυρας.

Στο κελί με τον Ρουπακιά

Εξιστορώντας τη συνέχεια, ανέφερε ότι μεταφέρθηκε μαζί με τρεις ακόμη φίλους στο ΑΤ Κερατσινίου από μία ομάδα ΔΙΑΣ: “Εκεί τους είπαμε να μην μας βάλουν στο ίδιο κελί με αυτούς της άλλης ομάδας, χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι. Τελικά, μας έβαλαν με ενα κύριο μέσα, ο οποίος αποδείχθηκε δολοφονος του Παύλου. Ο συγκεκριμένος έστελνε μηνύματα συνέχεια στο κινητό του. Μας δήλωσε περαστικός. Οταν δέχθηκα μια κλήση οπου μας ανακοίνωσαν το θάνατο του Παύλου, τότε καταλαβα ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος”.

Πρόεδρος: Ποιές ήταν οι ιδέες του Παύλου;
Μάρτυρας: Όλοι μας είμαστε ταγμένοι στη μπυσική, είμαστε υπερ του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Πιστευω ότι ήταν μέντορας σε αυτό. Δεν δημιουργούσε καταστάσεις.
Πρ: Αυτο τον είχε φερει σε αντιπαράθεση με άλλους;
Μαρτ: Ποτέ κανείς μας δεν είχε έρθει σε αντιπαραθεση με τη Χρυσή Αυγή. Και γενικά αποφεύγαμε τους καυγάδες. Σίγουρα τα μυνήματα στα τραγούδια μας ήταν κοιωνικά. Τώρα αν κάποιοι ενοχλούνται…
Στην επισήμανση της εισαγγελικής αρχής γύρω από τι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις του Π. Σεϊρλή, ο ίδιος επεσήμανε πως τις πρώτες ημέρες υπήρχε μία γενικότερη σύγχυση. “Εδώ -τις πρώτες μέρες- καθόμασταν μαζί με το δολοφόνο του Παύλου χωρίς να το γνωρίζουμε, και κάναμε τσιγάρα” είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα