Δίκη Χρυσής Αυγής: “Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς – Δεν φορούσε χειροπέδες κι είχε το κινητό του”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς – Δεν φορούσε χειροπέδες κι είχε το κινητό του”
Eurokinissi

Με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων από το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Παύλος Σεϊρλής.

Τις ώρες που έζησε από τη βόλτα που βγήκαν για να δουν ποδόσφαιρο μέχρι και τη στιγμή που έμαθε ότι ο φίλος του, Παύλος Φύσσας, ήταν νεκρός, μετά από την επίθεση που είχαν δεχθεί, περιέγραψε στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ο Παύλος Σεϊρλής.

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο πώς βρέθηκε στην καφετέρια «Κοράλλι» το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 παρέα με τον Παύλο Φύσσα και άλλους φίλους, και πως κατά την έξοδό τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με «μια παρέα με μαύρες μπλούζες και παραλλαγές» που τους είχε εγκλωβίσει και δεν μπορούσαν να πάνε στα οχήματα τους.

«Κάποιος κρατούσε ξύλο ή καδρόνι. Ένας ενδιάμεσος, που ήταν αστυνομικός, μας είπε “καλό είναι να φύγετε παιδιά”. Εμείς αποφασίσαμε να φύγουμε, δεν θέλαμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση» ανέφερε, σχολιάζοντας πως μέσα στην καφετέρια δεν υπήρξε καμία σύγκρουση, ούτε κάποιο περιστατικό που του προκάλεσε φόβο, – μόνο ότι «υπήρχε μία παρέα, που είχε συγκεκριμένη ενδυμασία και έστελναν μηνύματα, με την οποία αντάλλαξαν ματιές».

Αναφερόμενος στο «κονβόι με μηχανάκια» που τελικά τους εντόπισε στην Κεφαληνίας, ενώ η παρέα του είχε απομακρυνθεί (μέχρι να διαλυθεί η ομάδα έξω από την καφετέρια), ο Παύλος Σεϊρλής ανέφερε ότι «ξαφνικά σταματάει ένα όχημα μπροστά μας και (ο οδηγός) μας ρωτάει “πού είναι η Κεφαλληνίας;” Του λέει ο Παύλος “εδώ είσαι αδελφέ”», εξηγώντας πως ο Γ. Ρουπακιάς προχώρησε σε αυτή την κίνηση «γιατί ήθελε να τον “μετρήσει”. Ο Παύλος ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί».

Eurokinissi

 

Στη συνέχεια της περιγραφής του, υποστήριξε ότι συγκεντρώθηκαν πολλά μηχανάκια, παρά την ύπαρξη δύο μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ: «Ήταν 30-40 άτομα. Έβγαιναν από την Κεφαλληνίας συντονισμένα και φώναζαν “ελάτε εδώ ρε κότες”. Ο Παύλος φώναξε “τώρα τρέχουμε” και ξεκινήσαμε να τρέχουμε προς τα πάνω”. Ερχόντουσαν σε κύματα, χτυπάγανε και φεύγανε, προσπαθούσαν να μας εγκλωβίσουν στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη».

«Έρχονταν κάποια άτομα προς το μέρος μας ομοιόμορφα ντυμένοι. Δυστυχώς, εγκλωβίστηκε ο Παύλος και γνωρίζουμε το τι έχει συμβεί με τη δολοφονία του. Στο διάστημα που ήμασταν κρυμμένοι, στη πιλοτή μίας πολυκατοικίας, συνέχιζαν τα μηχανάκια και μας έψαχναν και μας φώναζαν» ανέφερε ο Παύλος Σεϊρλής και πρόσθεσε ότι ο ίδιος χτυπήθηκε με κράνος από τον κατηγορούμενο Τάσο Αναδιώτη, ο οποίος βρισκόταν πάνω σε μηχανάκι.

Πρόεδρος: «Θεωρείτε ότι είναι οργανωμένη επίθεση;»

Μάρτυρας: «Ναι, από τη στιγμή που δεχθήκαμε τόση επίθεση από τόσα άτομα αναίτια, θεωρώ πως ναι. Δεν γνωρίζω πώς μαζεύτηκαν τόσα άτομα τόσο γρήγορα.»

Παράλληλα, ο μάρτυρας σχολίασε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή λόγω του αντιφασιστικού χαρακτήρα των τραγουδιών του.

Στο κρατητήριο με τον Ρουπακιά

Ο Παύλος Σεϊρλής ήταν ένας από τους φίλους του Παύλου Φύσσα που προσήχθησαν εκείνο το βράδυ και βρέθηκαν στο ίδιο κρατητήριο με τοn Ρουπακιά.

«Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς. Αυτός δεν φορούσε χειροπέδες και είχε το κινητό του. Μας είπε “δεν νομίζω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς επειδή φοράω άρβυλα; Εγώ περαστικός ήμουν και χτυπήθηκα κι εγώ “. Μας πρόσφερε και τσιγάρο, ήταν σε κατάσταση ηρεμίας» είπε και πρόσθεσε πως όταν έφτασαν τα νέα ότι ο Παύλος Φύσσα ήταν νεκρός, ο Γ. Ρουπακιάς «άνοιξε την πόρτα, που δεν ήταν κλειδωμένη, και φώναξε “πάρτε με από ‘δω, θα με σκοτώσουν”».

Για μια ακόμη φορά η υπεράσπιση Ρουπακιά κατάφερε να προκαλέσει ένταση με τις ερωτήσεις που απεύθυνε στον μάρτυρα. Το δικαστήριο μάλιστα, χρειάστηκε να διακόψει για λίγη ώρα για να ηρεμήσει ο Παύλος Σεϊρλής, ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις γύρω από την αξιοπιστία του ως αυτόπτης μάρτυρας.

Μάρτυρας: «Είναι καθ ‘ομολογίαν δολοφόνος και προσπαθείτε να τον βγάλετε χαρτί;»

Υπεράσπιση: «Θέλω να δω την αξιοπιστία σας.»

Μάρτυρας: «Μετά από δέκα χρονια με θεωρείτε αναξιόπιστο και υπερασπίζεστε ακόμα τον Ρουπακιά; Δεν ντρέπεστε!»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα