Δίκη Χρυσής Αυγής: 'Πρωταγωνίστησαν' κοντάρια και στυλιάρια στη δίκη της ΧΑ

Δίκη "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2016. Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του μάρτυρα Σλαβογιάννη για την επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2016. Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του μάρτυρα Σλαβογιάννη για την επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κατέθεσε αστυνομικός που συμμετείχε και στα επεισόδια με τους χρυσαυγίτες στο Α' δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν σήμερα τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών στα γραφεία του κόμματος το Σεπτέμβριο του 2013, την επόμενη μέρα από την δολοφονική επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Κοντάρια σημαίας, στυλιάρια, ξύλα ήταν μερικά από αυτά, για τα οποία κατέθεσε καθιστός ο αστυνομικός διευθυντής Πέτρος Παναγιωτίδης, ο οποίος συμμετείχε και στα επεισόδια με τους χρυσαυγίτες στο Α' δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα. Στο βίντεο ο μάρτυρας προσπαθεί να εμποδίσει με το σώμα του την είσοδο στο σχολείο των χρυσαυγιτών και του Γιάννη Λαγού.

Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Πού χτυπήσατε; Εν ώρα υπηρεσίας;

Μάρτυρας: Nαι, πιάστηκα με τους Χρυσαυγίτες στο σχολείο του Περάματος.

Αναφορικά με τα ευρήματα μίλησε για ένα κοντάρι ξύλινο με ένα μεταλλικό στεφάνι από πάνω και άλλο ένα μεταλλικό από πάνω.  "Προεξείχε, φαινόταν ο μεταλλικός σφιγκτήρας με μια μεταλλική απόληξη στην άκρη. Τέτοιου είδους ξύλα χρησιμοποιούν όλοι στις πορείες, γιατί βάζουν σημαίες, συνθήματα, χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις, σε άμυνες και συνήθως καταλήγουν στην πλάτη μας..." περιέγραψε και πρόσθεσε: "Αν σας χτυπήσω με αυτό στο κεφάλι, σας άφησα, είναι ξύλο, είναι μαδέρι. Δεν συνάδει με οποιαδήποτε άλλη χρήση, είναι όπλο αυτό το πράμα. Αν σας χτυπήσει κάποιος με αυτό είναι θάνατος ή θέλει τουλάχιστον να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη.

Πρόεδρος: Μπορεί να είναι για σημαία σε διαμέρισμα;

Μάρτυρας: Αυτό είναι στυλιάρι, πώς να σας το πω, μπορούμε να το βάζουμε σε ένα κασμά, το μεταλλικό δεν συνάδει σε σημαία διαμερίσματος, οι σημαίες συνήθως έχουν τον ξύλινο σταυρό. Αυτό ήταν κρυμμένο αλλά φώναζε ότι εδώ είναι κάτι άσχημο.

Αντίστοιχες περιγραφές έκανε και ο  αστυνομικός Ελευθέριος Καρδάμης που είχε κατασχέσει τέτοια αντικείμενα.  "Χτύπημα στο κεφάλι με τέτοιο αντικείμενο σε αφήνει στο τόπο" υποστήριξε χαρακτηριστικά για στυλιάρι με τη μεταλλική απόληξη, ενώ εξήγησε γιατί κατέσχεσε ιστό σημαίας: "Είχα ακούσει ότι κάτι σε σχήμα ρόπαλου με γάντζο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, αλλά και να μην προσομοίαζε, θα το έπαιρνα, για να μη μείνει εκεί καθώς ερχόταν πορεία. Το κατέσχεσα όμως γιατί προσομοίαζε σε κάτι που είχε αναφερθεί ως όπλο σε επίθεση".

Υπεράσπιση: είναι δυνατόν αυτό το αντικείμενο να προκαλέσει απλές εκδορές;

Μάρτυρας: Το ξύλο αν σε χτυπήσει μπορεί να σε σκίσει ή να κάνει καρούμπαλο. Τώρα, αν δε βρει το μέταλλο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

SHARE: