Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη μεταφορά της στο Εφετείο ζητούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη μεταφορά της στο Εφετείο ζητούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής
Στιγμιότυπο από την αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ για την δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στον Κορυδαλλό. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Να μεταφερθεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ζητεί αντιπροσωπεία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής όλων των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων στη δίκη

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο θα έχει αύριο αντιπροσωπεία των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να βρεθεί με ευθύνη του υπουργείου λύση για την μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίου τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη -Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κωνσταντίνος Σκαρμέας- την Παρασκευή 8 Μαίου επισκέφθηκαν, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γιώργο Σαββίδη, τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Δημήτρη Μόκκα, στον οποίο αιτήθηκαν την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Οι συνήγοροι τονίζουν ότι ο κ. Μόκκας «με σωρεία αβάσιμων και προσχηματικών δικαιολογιών υπεραμύνθηκε μεν της εμμονής του στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος, όμως δήλωσε ότι αρμόδιοι για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η πρόεδρος του δικαστηρίου της δίκης».

Σύμφωνα με την δήλωση των συνηγόρων, «ύστερα και από αυτό, σε συνδυασμό με την δήλωση της προέδρου της δίκης ότι εάν η Πολιτεία της υποδείξει κατάλληλη αίθουσα δεν έχει αντίρρηση για τη μεταφορά, η ευθύνη της τελικής επιλογής ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 11/5/2015, τον οποίο και καλούμε να την αναλάβει. Να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των συνηγόρων, του αντιφασιστικού κινήματος, των δημοσιογράφων και όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας που ζητούν την διεξαγωγή της δίκης με όρους ασφάλειας και δημοσιότητας και να εκδώσει άμεσα Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 18 ν. 1756/1988 με την οποία να μεταφερθεί, χωρίς καμία αναβολή ή διακοπή, η δίκη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα