Δίκη serial killer Κύπρου: Επτά φορές ισόβια στον “Ορέστη”

Δίκη serial killer Κύπρου: Επτά φορές ισόβια στον “Ορέστη”
philenews.com

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μεταξά και στις 12 κατηγορίες, 7 φόνους και 5 απαγωγές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ από την κυπριακή Δικαιοσύνη.

Σε επτά φορές ισόβια καταδίκασε τον κατά συρροήν δολοφόνο Νίκο Μεταξά το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μετά από διαδικασία εξπρές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ από την κυπριακή Δικαιοσύνη.

Ο 35χρονος, ο οποίος “ψάρευε” τα θύματά του μέσω Facebook, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο “Ορέστης”, κρίθηκε ένοχος και στις 12 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν – πιο συγκεκριμένα για επτά φόνους εκ προμελέτης και πέντε απαγωγές με σκοπό τον φόνο. Έτσι, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δια βίου για κάθε φόνο.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, παραδεχόμενος τις δολοφονίες των Μαρί Ρόουζ, Μαρικάρ Βαλδέζ, Σιέρα, Αριάν Παλάνας, Κάχτα Ανού, Λίβια Φλορεντία και Έλενα Μπουνέα.

Σε δήλωσή του στο δικαστήριο απολογήθηκε για τα ειδεχθή, όπως τα χαρακτήρισε, εγκλήματά του και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, την κυπριακή κοινωνία, αλλά και από την ίδια του την οικογένεια.

Με την επιβολή της ποινής από το Κακουργιοδικείο γράφτηκε ο επίλογος μίας υπόθεσης που προκάλεσε σοκ στην κυπριακή κοινωνία.

Ανατριχιαστικές περιγραφές

Νωρίτερα, ο Νικόλας Μεταξάς, παραδέχθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για το ότι εκ προμελέτης προκάλεσε βαριές κακώσεις στα θύματα, που επέφεραν το θάνατό τους, και τα απήγαγε.

Στη δικαστική αίθουσα ακούστηκε η φρικιαστική του δράση. Όπως κατέθεσε ο Μεταξάς σκότωσε τα δυο παιδιά γιατί πίστευε ότι η μητέρες τους τις εξέδιδαν. Κατέθεσε μάλιστα ότι ήθελε να σκοτώσει και άλλες με τις οποίες ήρθε σε σεξουαλική επαφή αλλά δεν το έπραξε.

Ο Μεταξάς παραδέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και τις 7 δολοφονίες:

  • Παραδέχθηκε τον θάνατο της Λίβιας με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας.

  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρικάρ με πνιγμό.

  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό.

  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα.

  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.

Η απολογία του “Ορέστη”

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες. Αναγνωρίζω πως, το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο για να μην κάνω όσα έκανα. Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτο είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες» είπε ενώπιον δικαστή ο Νίκος Μεταξάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα