Δίκη Siemens: Για τις επιθέσεις σε βάρος της μίλησε η Αικ. Τσακάλου

Δίκη της "Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη της "Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Θα είχα ικανό τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να οργανώσει μία δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου" υποστήριξε η πρώην γραμματέας του στη δίκη για τα "μαύρα ταμεία" του γερμανικού κολοσσού

Για απειλές και εκφοβιστικές ενέργειες σε βάρος της, το διάστημα που ακολούθησε των καταθέσεών της στην υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens, έκανε λόγο η Αικατερίνη Τσακάλου κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, βάζοντας στο "κάδρο" της ηθικής αυτουργίας μιας επίθεσης που είχε σημειωθεί σε βάρος της το 2015 τον ίδιο τον προϊστάμενό της, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

"Θα είχα ικανό τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να οργανώσει μία δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου" κατέθεσε η πρώην γραμματέας και απάντησε σε διευκρινιστική ερώτηση της υπεράσπισης του άλλοτε κραταιού άνδρα της Siemens Ελλάς, εκφράζοντας βεβαιότητα πως θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση που η ίδια είχε δεχθεί.

Υπεράσπιση: Συνδέετε τον κ. Χριστοφοράκο με τις απειλές σε βάρος σας;

Μάρτυρας: Δεν τον ευχαρίστησα.. Δεν έφυγα και εγώ από την εταιρία, όπως μου ζήτησε...Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας δυσαρεστημένος άνθρωπος..

Συνήγορος: Θα τον είχατε ικανό να είναι ο ηθικός αυτουργός μίας δολοφονικής ενέργειας σε βάρος σας;

Μάρτυρας: Μάλιστα. Θα τον είχα ικανό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μία κρυφή ατζέντα που φαίνεται πως είχε ο πρώην προϊστάμενός της, και στην οποία -κατά την ίδια- κατέγραφε τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα και για τις οποίες εκείνη δεν ενημερωνόταν.

Επίσης, επανέλαβε ότι η ίδια δεν είχε γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων, καθώς γνώριζε μόνο πως χορηγίες λάμβαναν μόνο πολιτικά κόμματα, επεξηγώντας ακόμη μία φορά ότι αυτές προέρχονταν από το ποσοστό 2% επί του τζίρου του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Η Αικατερίνη Τσακάλου απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως η σύμβαση 8002/1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ ήταν επωφελής για το ελληνικό Δημόσιο, ενώ δέχθηκε και σωρεία ερωτήσεων από την υπεράσπιση Χριστοφοράκου για την οικογένεια Μητσοτάκη και τα όσα η μάρτυρας υποστήριξε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, περί δώρων και οικοσυσκευών. Συγκεκριμένα, της ζητήθηκε να διευκρινίσει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έλαβαν χώρα αυτά τα δώρα, με την Αικ. Τσακάλου να εξηγεί πως συνέβησαν το 2004 και κατ' επέκταση δεν σχετίζονται με το επίδικο διάστημα της υπογραφής της σύμβασης ΟΤΕ - Siemens το 1997.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Siemens
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Siemens: Οι χορηγίες στα κόμματα, οι οικοσυσκευές και η οικογένεια Μητσοτάκη

Εισαγγελέας: Εδώλιο για ΟΣΕ - Siemens

SHARE:

24Media Network