Διπλό φονικό στα Ανώγεια: “Μακάρι ο νεκρός να ήμουν εγώ”, δήλωσε ο Καλομοίρης – Υπό δρακόντεια μέτρα η δίκη

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: “Μακάρι ο νεκρός να ήμουν εγώ”, δήλωσε ο Καλομοίρης – Υπό δρακόντεια μέτρα η δίκη
Αστυνομικοί μεταφέρουν τον 29χρονο φερόμενο δράστη και γιο του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό στα Ανώγεια, μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναβίωσε στα δικαστήρια των Χανίων η υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια, με κατηγορούμενο τον Μανώλη Καλομοίρη. "Είδα τον πατέρα μου νεκρό και έχασα τη λογική μου". Διεκόπη η δίκη για την 1η Δεκεμβρίου.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολύκροτη δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την 1η Δεκεμβρίου.

Λίγο μετά την έναρξη της δίκης η έδρα του Εφετείου Χανίων απεύθυνε τον λόγο στον κατηγορούμενο Μανώλη Καλομοίρη ρωτώντας τον τι έχει να πει.

Εκείνος ανέφερε ότι θα προτιμούσε να έχει πεθάνει ο ίδιος, πως δυο οικογένειες ορφάνεψαν όμως η αναφορά του για τα δευτερόλεπτα που έγινε το κακό σοκάρουν.

«Τη στιγμή που είδα τον πατέρα μου να κείτεται νεκρός έχασα τη λογική μου. Εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ» τόνισε ο κατηγορούμενος ακούγοντας τις κατηγορίες που του αποδίδονται και συνέχισε «είμαι εδώ δικαίως κατηγορούμενος. Ζητώ να με κρίνετε δίκαια διότι διέπραξα έγκλημα» σημείωσε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Εξάλλου το σημείο αυτό είναι και η αιχμή των δικηγόρων και των δύο πλευρών αφού η πλευρά Ξυλούρη θεωρεί ότι πρώτα ο Καλομοίρης πυροβόλησε τον Ξυλούρη ενώ η πλευρά Καλομοίρη θεωρεί ότι ο Ξυλούρης πρώτος έβαλε με το όπλο και σκότωσε τον πατέρα Καλομοίρη, Λευτέρη και ως αντίδραση ο γιος πυροβόλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr, εξίσου συγκλονιστική ήταν και η στιγμή που η μάνα του νεκρού Γιώργου Ξυλούρη είπε ότι εκείνη ανέθρεψε τον Μανώλη Καλομοίρη που της σκότωσε τον γιο, επικαλέστηκε τα χρόνια γειτονίας τους ενώ ανέφερε ως παράπονο ότι όλες οι υπόλοιπες γειτόνισσες είδαν τι συνέβη και καμιά δεν τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Μάλιστα η μάνα του Ξυλούρη όξυνε με την αναφορά της προς τη συνήγορο του Καλομοίρη, Αλεξάνδρα Σπανάκη τα πνεύματα όταν της είπε ότι αν είναι μάνα της εύχεται να βρεθεί για λίγο στη θέση της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα